Κόσμος|05.09.2019 15:20

Brexit: Από το πολιτικό δράμα στη... σαπουνόπερα της οικογένειας Τζόνσον

Newsroom

Προσωπική χροιά παίρνει το βρετανικό πολιτικό δράμα του Brexit που παρακολουθεί ολόκληρος ο κόσμος τις τελευταίες ημέρες, αφού με τον έναν ή τον άλλο τρόπο γίνονται γνωστές στιγμές της οικογένειας Τζόνσον που μετατρέπουν το δράμα σε σαπουνόπερα.

Πρώτα ο ένας γιος της οικογένειας Τζόνσον, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, καταλήγει να μπαίνει από μόνος του με την στρατηγική του σε πολιτική ομηρία από την αντιπολίτευση και το κοινοβούλιο.

Στην συνέχεια ο αδερφός του, βουλευτής και υπουργός Τζο Τζόνσον, ανακοινώνει ότι παραιτείται εξαιτίας της κατάστασης της κυβέρνησης και της χώρας γιατί θεωρεί το εθνικό συμφέρον ανώτερο από την αδερφική αγάπη.

Τέλος, καθώς το εθνικό δράμα της Μεγάλης Βρετανίας κορυφώνεται, έρχεται η αδερφή των δύο προαναφερθέντων Τζόνσον, η Ρέιτσελ Τζόνσον και ενημερώνει το βρετανικό κοινό και την υφήλιο ότι στα οικογενειακά τραπέζια όταν τρώνε αποφεύγουν αν συζητούν το θέμα του Brexit.

Το μόνο που μένει, είναι να βγει ο πατέρας του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Στάνλεϊ Τζόνσον, που είναι παλαίμαχος βουλευτής και ευρωβουλευτής των Συντηρητικών να μας ενημερώσει για το εάν ο πρωτότοκος γιος του έχει χάσει την όρεξη του από τις απανωτές ήττες στην Βουλή των Κοινοτήτων ή συνεχίζει να τρώει κανονικά χωρίς να ενδιαφέρεται πραγματικά για το τι λένε τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας.

Σημειώνεται ότι ο γεννηθείς το 1940 Στάνλεϊ έχει τέσσερα παιδιά από τον πρώτο του γάμο, με τη μητέρα του πρωθυπουργού Σάρλοτ Φόσετ και άλλα δύο από τον δεύτερο γάμο του με την Τζένιφερ Κιντ. Λογικά αν ο Μπόρις συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι της Βρετανίας για καιρό θα μάθουμε κι άλλα για την οικογενειακή τους ζωή.

Μπόρις ΤζόνσονBrexit