Κόσμος|21.11.2018 11:16

Σάλος στο Λονδίνο: Έβγαλαν Έλληνα άστεγο έξω από το τμήμα επειδή κάπνιζε και πέθανε

Newsroom

Για αμέλεια αστυνομικών κάνουν λόγο βρετανικά δημοσιεύματα, αναφορικά με τον θάνατο ενός άστεγου άνδρα ελληνικής καταγωγής, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή έξω από αστυνομικό τμήμα. Ο 63χρονος, όπως αναφέρουν τα βρετανικά ΜΜΕ συνήθως κοιμόταν στο αεροδρόμιο του Χίθροου, έχοντας συντροφιά τον σκύλο του.

Λόγω ενός δερματικού προβλήματος εισήχθη στο νοσοκομείο, με τις Αρχές να του παίρνουν τον σκύλο. Οταν πήρε εξιτήριο, αναζήτησε τον τετράποδο φίλο του, ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα του Αξμπριτζ. Ωστόσο, σύμφωνα με τα ρεπορτάζ, οι αστυνομικοί τον έδιωξαν κακήν κακώς, γιατί κάπνιζε. Ο άστεγος, ξενύχτησε στα σκαλιά του τμήματος και σύμφωνα με το BBC, το πρωί τον βρήκαν νεκρό.

Ο Έλληνας άστεγος, όπως αναφέρει ο Independent, έπαθε υποθερμία και δεν αποκλείεται να ασκηθούν διώξεις για ανθρωποκτονία για αμέλεια στους υπευθύνους. Ήδη, μία αστυνομικός που ήταν εκ των «πρωταγωνιστών» του συμβάντος, απολύθηκε, καθώς όπως αποκάλυψε η έρευνα, αφού έδιωξε τον άστεγο είδε ένα DVD, παρότι ήταν εν ώρα υπηρεσίας.

Η αστυνομικός, όπως αναφέρουν οι Αρχές, «δεν επέδειξε την απαραίτητη φροντίδα και δεν τον πρόσεξε μετά την εκδίωξή του από το τμήμα», ενώ ένας ακόμα συνάδελφός της θα αντιμετωπίσει κυρώσεις για την στάση που επέδειξε στο συμβάν.

άστεγοι