Κόσμος|10.09.2019 15:36

Γιατί η ανακάλυψη πέντε νέων νησιών στη Ρωσία δεν είναι μια απλή υπόθεση

Newsroom

Ο πλανήτης κρούει το καμπανάκι του κινδύνου με κάθε τρόπο για την κλιματική αλλαγή αλλά οι άνθρωποι δείχνουμε να μην έχουμε αντιληφθεί το μέγεθος της καταστροφής που συντελείται. 

Τελευταίο «επεισόδιο» στην ταινία τρόμου, που όμως εκτυλίσσεται σε πραγματικό χώρο και χρόνο, υπό τον τίτλο «Ο πλανήτης εκπέμπει σοβαρό SOS», η ανακάλυψη πέντε νέων νησιών στη Ρωσία, εξαιτίας της τήξης των πάγων στην Αρκτική. Τα νέα αυτά νησιά ανακαλύφθηκαν στα τέλη Αυγούστου από φοιτήτρια που επέβαινε σε ερευνητικό σκάφος του Ρωσικού Ναυτικού. 

Οι νήσοι, που η έκτασή τους κυμαίνεται από 900 έως 54.500 τετραγωνικά μέτρα, ανακαλύφθηκαν κοντά στον παγετώνα Nansen στα ανοιχτά των ακτών του αρχιπελάγους Novaya Zemlya archipelago, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Μετεωρολογίας έχει ανακοινώσει ότι οι θερμοκρασίες σε τμήματα της ρωσικής Αρκτικής γύρω από το αρχιπέλαγος Novaya Zemlya είναι στις μέρες μας 6-7 βαθμούς Κελσίου υψηλότερη από την περίοδο 1961-1990, ενώ παγκοσμίως οι θερμοκρασίες έχουν αυξηθεί κατά έναν περίπου βαθμό.

*Με πληροφορίες από hellasjournal.com

Ρωσίανησιάκλιματική αλλαγήπάγοι