Κόσμος|10.09.2019 18:14

Σάρα Πέιλιν: Την χωρίζει ο άντρας της έπειτα από 30 χρόνια λόγω... διαφοράς ταμπεραμέντου

Newsroom

Διαζύγιο από την επί 30 χρόνια σύζυγό του, μητέρα των πέντε παιδιών του, υποψήφια αντιπρόεδρο των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικανούς και πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα, Σάρα Πέιλιν, ζητά ο σύζυγός της Τοντ Μίτσελ, σύμφωνα με έγγραφα που είδαν το φως το δημοσιότητας. Σύμφωνα με την αίτηση διαζυγίου του, ο σύζυγος της Πέιλιν, η οποία επί χρόνια αποτελεί μία από τις πιο ακραίες φωνές της ακροδεξιάς των Ρεπουμπλικανών στις ΗΠΑ, θεωρεί ότι «υπάρχει τέτοια ασυμφωνία ταμπεραμέντου μεταξύ των δύο πλευρών, που είναι πλέον αδύνατο να ζήσουν μαζί σαν σύζυγοι».

Παρά το γεγονός ότι στην αίτηση διαζυγίου, για λόγους εμπιστευτικότητας, δεν αναφέρονται τα ονόματα των εμπλεκομένων, τα μέσα ενημέρωσης της Αλάσκα και έμπειροι δημοσιογράφοι κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αφορά το ζεύγος Πέιλιν. Η αίτηση κατατέθηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο της Αλάσκας με έδρα το Άνκοραζ και η δημοσιογραφική έρευνα διαπίστωσε ότι όλα τα στοιχεία (ημερομηνίες γέννησης, αρχικά ονομάτων, αριθμός παιδιών, ηλικίες παιδιών κ.λπ.) ταιριάζουν με την οικογένεια Πέιλιν. Το ζευγάρι έχει πέντε παιδιά, τέσσερα από τα οποία έχουν ενηλικιωθεί. Το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1988, ενώ είναι και οι δύο 55 ετών.

Στα δικαστήρια έχει κατατεθεί μια σειρά από έγγραφα, τα οποία, όμως, δεν δόθηκαν από τις Αρχές προς τους δημοσιογράφους που διεξήγαγαν την έρευνα, σχετικά με την κηδεμονία του παιδιού, αλλά και σχετικά με την κατάσταση που επικρατεί στην οικογενειακή εστία ως προς τις σχέσεις μεταξύ των γονιών.

Και παλαιότερα πάντως, σύμφωνα με ρεπορτάζ από ταμπλόιντ και κουτσομπολίστικα περιοδικά, η οικογενειακή ζωή των Πέιλιν θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ταραχώδης. Πριν από μερικά χρόνια, τον Δεκέμβριο του 2017, ο μεγάλος γιος της οικογένειας, Τρακ, είχε εισβάλει με τη μητέρα του στο πατρικό του και είχε επιτεθεί στον πατέρα του Τοντ χτυπώντας τον στο κεφάλι και ρίχνοντάς τον στο πάτωμα. Μετά την επίθεση αυτή, για την οποία είχε καταδικαστεί ο βετεράνος πεζικάριος γιος της πρώην κυβερνήτη της Αλάσκα, συνελήφθη άλλες δύο φορές γιατί είχε κακοποιήσει την κοπέλα του.

Ακόμα πιο παλιά, το 2014, πάλι ο Τρακ είχε εμπλακεί σε έναν καβγά σε πάρτι μαζί με τις αδερφές του, έπειτα από κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων αλκοόλ, σύμφωνα πάντα με τους αστυνομικούς που είχαν κληθεί. Η Σάρα Πέιλιν ήταν κυβερνήτης από το 2006 μέχρι το 2009, είχε επιλεγεί από τον Τζον ΜακΚέιν για υποψήφια αντιπρόεδρος στις εκλογές του 2008 όταν ο ΜακΚέιν ήταν ο αντίπαλος του Μπαράκ Ομπάμα και θεωρείται μία από τις πολιτικούς που έδωσαν τεράστια ώθηση στο ακροδεξιό κίνημα Tea Party, το οποίο άλωσε το ρεπουμπλικανικό κόμμα την τελευταία δεκαετία.

Σάρα ΠέιλινδιαζύγιοΑλάσκα