Κόσμος|21.11.2018 23:53

Στη Βραζιλία για επίσκεψη ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ

Newsroom

Ο Τζον Μπόλτον θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο τέλος του μήνα στο Ρίο ντε Τζανέιρο όπου και θα συναντηθεί με τον νέο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου.

«Προσβλέπω στη συνάντηση με τον επόμενο πρόεδρο της Βραζιλίας Ζαΐχ Μπολσονάρου στο Ρίο στις 29 Νοεμβρίου. Έχουμε πολλά κοινά διμερή συμφέροντα και θα συνεργαστούμε στενά για να επεκτείνουμε την ελευθερία και την ευημερία σε ολόκληρο το Δυτικό Ημισφαίριο», τόνισε σε ανάρτησή του στο Twitter o σύμβουλος εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ. 

Ο Μπολσονάρου σχεδιάζει επίσκεψη στις ΗΠΑ

Ο Μπολσονάρου μετά την εκλογή του είπε ότι σχεδιάζει να επισκεφθεί την Ουάσινγκτον, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε σε φιλικό κλίμα με τον Ντόναλντ Τραμπ. Ο ακροδεξιός νεοεκλεγείς πρόεδρος έχει αποκτήσει πολλά παρατσούκλια. Μάλιστα ένα από αυτό είναι «Τραμπ των Τροπικών».

Ο Τραμπ μετά την εκλογή του νέου προέδρου δήλωσε πως είχε ένα «εξαιρετική τηλεφωνική συνομιλία» κατά την οποία συνεχάρη τον Μπολσονάρου και με tweet του αναφέρθηκε στα σχέδια των δύο ηγετών να «συνεργαστούν στενά στο εμπόριο, σε στρατιωτικά θέματα και οπουδήποτε αλλού!».

Τζον ΜπόλτονΗΠΑΖαΐχ ΜπολσονάρουΒραζιλία