Κόσμος|13.09.2019 16:39

Χρηματιστήριο του Λονδίνου: «Όχι» στην πρόταση εξαγοράς του από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ

Newsroom

Στην απόρριψη της πρότασης εξαγοράς του από το Χρηματιστήριο του Χονγκ Κονγκ (Hong Kong Exchanges and Clearing, HKEX) προχώρησε με εμφατικό τρόπο το Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) σημειώνοντας ότι τα 39 δισεκατομμύρια δολάρια που πρόσφερε το HKEX είναι «πολύ λιγότερα» από την πραγματική αξία της εταιρείας. Στην σχετική ανακοίνωση σημειωνόταν ότι η συμφωνία αυτή δεν προσέφερε κανένα στρατηγικό όφελος για το LSE υπογραμμίζοντας μάλιστα πως η «σχέση του HKEX με την κυβέρνηση του Χονγκ Κονγκ, θα περιέπλεκε ιδιαίτερα τα πράγματα».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση υπήρχε αναφορά και στην «κατάσταση που επικρατεί αυτή την περίοδο στο Χονγκ Κονγκ (σ.σ. εννοούν τις πορείες και τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας)» η οποία σύμφωνα με το LSE «θα δημιουργούσε περαιτέρω αβεβαιότητα στους επενδυτές». Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για άλλους πιο τεχνικούς που περιγράφονται στην επιστολή- ανακοίνωση υπογραμμίζεται ότι «το διοικητικό συμβούλιο απορρίπτει ομόφωνα τη υπό όρους πρόταση, δεδομένων των δομικών προβλημάτων που είχε αυτή και γιατί δεν βλέπει κανένα όφελος σε μια περαιτέρω εμπλοκή μας».

Σημειώνεται ότι η πρόταση από την πλευρά του Χονκγ Κονγκ είχε κατατεθεί την Παρασκευή και είχε προκαλέσει ιδιαίτερη εντύπωση στους γνωρίζοντες τα των αγορών, αφού ήρθε λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάθεση από την πλευρά του LSE πρότασης εξαγοράς του ομίλου επεξεργασίας και ανάλυσης χρηματοπιστωτικών δεδομένων Refinitiv.