Κόσμος|22.11.2018 12:38

Σκληρότερη πολιτική στα likes από το Instagram

Newsroom

Μία νέα πολιτική φαίνεται πως θα ακολουθήσει το Instagram. Όπως ανακοινώθηκε, η διάσημη πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης θα ξεκινήσει την απαγόρευση των likes και των ακολούθων «έναντι αμοιβής» τις προσεχείς εβδομάδες, σε μια προσπάθεια να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη μεταξύ των χρηστών και των διαφημιζόμενών της.

Με τη βοήθεια ενός λογισμικού, το Instagram θα ανιχνεύει τους λογαριασμούς που χρησιμοποιούν πληρωμένα likes και ψεύτικους followers. Όσοι συνεχίζουν να χρησιμοποιούν αυτές τις εφαρμογές, θα έχουν επιπτώσεις στην εμπειρία χρήσης της εφαρμογής, όπως είναι η περιορισμένη πρόσβαση στις λειτουργίες του Instagram.

«Από τις πρώτες κιόλας ημέρες του Instagram, έχουμε ανιχνεύσει και διαγράψει ψεύτικους λογαριασμούς για να προστατεύσουμε την κοινότητά μας. Το σημερινό μέτρο είναι άλλο ένα βήμα για να διατηρήσουμε το Instagram μία ζωντανή κοινότητα, όπου ο κόσμος θα επικοινωνεί και θα μοιράζεται πράγματα με αυθεντικό τρόπο», τονίζει υπεύθυνος του Instragram. 

Ωστόσο, οι παλιές δημοσιεύσεις θα συνεχίσουν να εμφανίζουν τα «αγορασμένα» likes και σχόλια, αλλά στις νέες θα είναι χαμηλότερος ο αριθμός των likes. 

social mediainstagramfollowerslikes