Κόσμος|17.09.2019 14:40

YouTubers συνελήφθησαν επειδή πλησίασαν τη μυστική Περιοχή 51

Newsroom

Σε περιπέτειες μπήκαν δύο διάσημοι Ολλανδοί χρήστες του YouTube, καθώς συνελήφθησαν με την κατηγορία της κατασκοπείας,  αφού παραβίασαν την άκρως απόρρητη Περιοχή 51 στην έρημο της Νεβάδας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του σερίφη της Nye County, συνελήφθησαν ο 20χρονος Ties Granzier και ο συνεργάτης και φίλος του Govert Charles Wilhelmus Jacob Sweep, 21 ετών.

Οι δύο νεαροί βρέθηκαν να περιπλανώνται περίπου τρία μίλια στο εσωτερικό του Εθνικού Χώρου Ασφαλείας της Νεβάδας, που απέχει περίπου 10 μίλια από την Περιοχή 51, η οποία είναι απροσπέλαστη.

Θεωρίες με εξωγήινους

Μάλιστα η περιοχή 51 λέγεται πως είναι μία από τις πιο καλά φυλασόμενες περιοχές του πλανήτη. Πρόκειται για χώρο όπου οι Αμερικανοί κυβερνητικοί ερευνητές εκτελούν μυστικά πυρηνικά πειράματα και άλλες έρευνες που αγγίζουν τα όρια του μύθου και της φαντασίας. Η περιοχή έχει ταυτιστεί με εξωγήινους και πειράματα που αφορούν τη ζωή  σε άλλους κόσμους.

Δεν ήθελαν να παραβιάσουν την περιοχή 51

Νομικός εκπρόσωπος των συλληφθέντων ανέφερε πως οι δύο νέοι πλησίασαν την περιοχή με σκοπό να ζήσουν την εμπειρία και σε καμία περίπτωση δεν ήθελαν να την παραβιάσουν.

Στην έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί στα σακίδια των δύο Ολλανδών βρέθηκαν  κάμερες, τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές, ενώ είχαν αφήσει το αυτοκίνητο τους στον αυτοκινητόδρομο.  

Ηθελαν να κάνουν live μετάδοση

Σύμφωνα με τις αρχές των ΗΠΑ, οι δύο νέοι σχεδίαζαν να κάνουν απευθείας μετάδοση από την περιοχή και είχαν προαναγγείλει το εγχείρημά τους από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Ties Granzier στο YouTube έχει όνομα «Ties» με περισσότερους από 730.000 συνδρομητές.

Πριν από τη σύλληψή του, ανήρτησε μια σέλφι του στο Instagram, λέγοντας στους οπαδούς του ότι κατευθυνόταν στην Περιοχή 51. Η θέση του περιλάμβανε ένα εξωγήινο emoji και έλαβε πάνω από 25.000 likes.

T

YouTubersArea 51κατασκοπεία