Κόσμος|18.09.2019 14:19

Θανατηφόρα αμοιβάδα «έφαγε» τον εγκέφαλο 10χρονης

Newsroom

Τραγικό θάνατο βρήκε μια 10χρονη από το Τέξας, η Lily Avant, η οποία έδινε μάχη για τη ζωή της εδώ και μία εβδομάδα, αφότου μολύνθηκε από μία σπάνια μορφή αμοιβάδας, που κατατρώει τον εγκέφαλο και έχει ποσοστό θνησιμότητας 97%.

Πρόκειται για την αμοιβάδα «Naegleria fowleri», η οποία εισέρχεται στο ανθρώπινο σώμα μέσω της μύτης, «ταξιδεύει» στον εγκέφαλο και καταστρέφει τον εγκεφαλικό ιστό, σύμφωνα με το αμερικανικό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC). 

Την είδηση του θανάτου της 10χρονης ανακοίνωσε η οικογένειά της, ενώ το δημοτικό της σχολείο Valley Mills Elementary School έκανε μια συγκινητική συλλυπητήρια ανάρτηση στο Facebook, στην οποία έγραψε: «Είμαστε βαθιά θλιμμένοι από την απώλεια της Lily Avant. Η Lily ήταν μια ευλογία στο σχολείο μας. Σπουδαία μαθήτρια αλλά το σημαντικότερο, ήταν ένας απίστευτος άνθρωπος απέναντι στους φίλους της, απέναντι σε όλους».

Η Lily προσβλήθηκε από την αμοιβάδα το περασμένο Σαββατοκύριακο, όταν πήγε για κολύμπι στη λίμνη Whitney. Λίγη ώρα αργότερα, άρχισε να έχει πονοκέφαλο και πυρετό. Έπειτα από λίγα 24ωρα, η 10χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου της έγινε παρακέντηση της σπονδυλικής στήλης και διαπιστώθηκε ότι είχε κολλήσει τη θανατηφόρα αμοιβάδα Naegleria fowleri, με την τραγική κατάληξη που έχει συγκλονίσει συγγενείς και φίλους της. 

αμοιβάδακορίτσιεγκέφαλος