Κόσμος|19.09.2019 16:57

Χαμός στην Κίνα με το «τέρας του Λοχνές» που κολυμπούσε σε λίμνη (vid)

Newsroom

Τα όρια της... υστερίας αγγίζει στην Κίνα ο θόρυβος γύρω από αμφίβιο τέρας που καταγράφηκε τυχαία από δύο βιντεοκάμερες, ενώ όλοι μιλούν για το το κινεζικό τέρας του Λοχ Νες

Οι φήμες, οι εικασίες και τα σενάρια συνωμοσίας έχουν εξάψει τη φαντασία των Κινέζων. Το μυστηριώδες πλάσμα βιντεοσκοπήθηκε στα νερά κοντά στο Φράγμα Τριών Φαραγγιών στην επαρχία Χουμπέι.

Ονομάστηκε το «Τέρας του νερού των τριών γειτονιών» ενώ από τη στιγμή που δημοσιεύτηκαν τα δύο βίντεο δεκάδες τηλεοπτικά κανάλια έχουν σπεύσει στο σημείο και καταγράφουν την κίνηση στα θολά νερά της λίμνης.

Φίδι, σαλαμάνδρα ή απάτη;

Ολοι μιλούν για ένα γιγάντιο θαλάσσιο φίδι, άλλοι για μία μεγάλη σαλαμάνδρα που μπορεί να φτάσει και τα 6 μέτρα, ενώ υπάρχουν και εκείνοι που υποστηρίζουν πως πρόκειται για απάτη καθώς τα βίντεο δεν είναι καθαρά και επιφυλάσσονται για το εάν είναι προϊόν μοντάζ.

T

«Απογοητευμένος. Αυτό είναι ένα σκληρό πλήγμα για την ανθρώπινη φαντασία και την επιθυμία να εξερευνήσετε», έγραψε ένας απογοητευμένος χρήστης του Weibo.

Πλαστική σωλήνα;

Σύμφωνα με άλλο ρεπορτάζ το... τέρας δεν ήταν τίποτε άλλο από ένα μακρύ εξάρτημα από πλαστικό σωλήνα που αλιεύτηκε από εργαζομένους σε κοντινή προβλήτα και προκάλεσε όλον αυτό τον πανικό. Το τηλεοπτικό δίκτυο CCTV της Κίνας αναφέρει ότι το αντικείμενο ήταν στην πραγματικότητα μία φάρσα κάποιων εργαζομένων που δεν περίμεναν να εξελιχθεί σε εθνικό θέμα για την Κίνα. 

 

Το τέρας της λίμνης ήταν... σολομός

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι φήμες για ύπαρξη μυστηριώδους υδρόβιου θηρίου έχουν γίνει πρώτο θέμα στην Κίνα. Κανείς δεν έχει ξεχάσει το "Lake Monster" στη λίμνη Kanas στη βορειοδυτική Xinjiang, ωστόσο, οι ειδικοί πιστεύουν ότι το «τέρας» είναι στην πραγματικότητα ένα είδος σολομού με την ονομασία Taimen που μπορεί να φτάσει τα 1,80 μέτρα.

Αλιγάτορας ή χελώνα

Αλλη περίπτωση που σάρωσε τα κινεζικά κοινωνικά μέσα ενημέρωσης, τον Αύγουστο του 2017, έδειχνε ένα ασυνήθιστο πλάσμα στα σκοτεινά νερά της επαρχίας Luoping στην νοτιοδυτική επαρχία Γιουνάν που τελικά διαπιστώθηκε πως ήταν είτε αλιγάτορας είτε μεγάλη χελώνα. Σε κάθε περίπτωση είναι ζήτημα χρόνου να αποκτήσει η Κίνα το δικό της μύθο γύρω από ένα άλλο... Λοχνές.

Κίνατέρας του Λοχ Νες