Σπάνιος και θανάσιμος ιός: Τον σκότωσε ένα κουνούπι αφού πρώτα τον άφησε εγκεφαλικά νεκρό
NewsroomΜέσα σε μόλις εννέα ημέρες ο Γκρεγκ ΜακΤσέσνι, κάτοικος Μίσιγκαν, από απόλυτα υγιής, βρέθηκε εγκεφαλικά νεκρός επειδή προσβλήθηκε από τον ιό της ανατολικής εγκεφαλίτιδας των ιπποειδών. Έτσι, ένα απλό τσίμπημα κουνουπιού στέρησε τη ζωή στον 64χρονο.
«Εννιά ημέρες μετά το τσίμπημα κατέληξε εγκεφαλικά νεκρός. Ήταν ένα απόλυτα υγιές, ευτυχισμένο άτομο και μέσα σε διάστημα εννέα ημερών έχασε τη μάχη. Ξαφνικά είχε μια επιπλοκή στην υγεία του και το επόμενο στάδιο ήταν να μπει στην εντατική, από την οποία δεν βγήκε ποτέ» δήλωσε ο αδερφός του.
Τα συμπτώματα της ανατολικής εγκεφαλίτιδας ιπποειδών
Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν έχουν εμφανή συμπτώματα.
Εάν τα συμπτώματα, μπορούν να εμφανίζονται μέσα 4-10 ημέρες μετά τη μόλυνση και περιλαμβάνουν:
- Πονοκέφαλος;
- Στραβολαίμιασμα;
- Πυρετός;
- Ρίγη;
- Κούραση;
- Αρθρώσεις και στους μυς;
- Εμετός.
H ανατολική εγκεφαλίτιδα ίππων μπορεί να προκαλέσει απειλητικά για τη ζωή συμπτώματα (π.χ. φλεγμονή στον εγκέφαλο, ψυχικές διαταραχές, αδυναμία, μούδιασμα, παράλυση, κράμπες και κώμα).
- Οργή κατά ΔΕΔΔΗΕ: «Κατηγορούν τον γιο μου για ρευματοκλοπή ύψους 2.100 ευρώ από τότε που ήταν ανήλικος»
- Τι έδειξε το νέο πόρισμα του ΕΟΔΑΣΑΑΜ για την τραγωδία στα Τέμπη - Στο μικροσκόπιο για έλεγχο όλα τα επιβατικά τρένα
- Επανάσταση στην Ιατρική: Η πρώτη μεταμόσχευση προσώπου με δότρια γυναίκα που υποβλήθηκε σε υποβοηθούμενη ευθανασία
- Συνταγματική Αναθεώρηση: Πώς ξεκινά, πώς ολοκληρώνεται και οι κρίσιμες πλειοψηφίες στη Βουλή