Κόσμος|22.11.2018 19:42

Ζάχα Χαντίντ: Μέγαρο φιλαρμονικής ίδιο με ηχητικό κύμα (pics)

Newsroom

Στο αρχιτεκτονικό γραφείο Zaha Hadid Architects ανατέθηκε ο σχεδιασμός του νέου μεγάρου φιλαρμονικής της πόλης Σβερντλόφσκ στη Ρωσία και οι πρώτες φωτογραφίες από τη μακέτα του κτιρίου είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακές. 

Στόχος του γραφείου και των συνεχιστών της πρωτοπόρου αρχιτεκτόνισσας Ζάχα Χαντίντ είναι το μέγαρο να μοιάζει με ηχητικό κύμα, αφού πρώτα εμπνεύστηκαν από την πλούσια μουσική ιστορία της πόλης και έτσι στο σχέδιο του κτιρίου αντανακλώνται οι «ιδιότητες του συντονισμού που δημιουργούν κυματισμούς σε μια συνεχώς λεία επιφάνεια». 

T

Ο κυρίως συναυλιακός χώρος θα έχει χωρητικότητα 1.600 θεατών, ενώ η αίθουσα μουσικής δωματίου θα μπορεί να φιλοξενήσει 400 άτομα. Και οι δυο αίθουσες θα είναι τοποθετημένες μέσα στις παραμορφώσεις της επιφάνειας του αιωρούμενου θόλου του κτιρίου.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το γραφείο Χαντίντ σχεδιάζει κτίρια για τη Ρωσία. Στον διαγωνισμό για το νέο μέγαρο της φιλαρμονικής του Σβερντλόφσκ συμμετείχαν 47 αρχιτεκτονικά γραφεία από όλο τον κόσμο. Προς το παρόν, δεν είναι γνωστό πότε ακριβώς θα αρχίσει η ανέγερση του κτιρίου. 

αρχιτεκτονικήΡωσίαμέγαρο