Κόσμος|20.09.2019 18:57
Τραμπ: «Επιβάλαμε αυστηρότερες κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν»
NewsroomΟι Ηνωμένες Πολιτείες επιβάλλουν κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν, δήλωσε o Ντόναλντ Τραμπ στους δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο, στον απόηχο των επιθέσεων εναντίον πετρελαϊκών εγκαταστάσεων στη Σαουδική Αραβία, τις οποίες, σύμφωνα με την Ουάσιγκτον, διέπραξαν Ιρανοί, κάτι που η Τεχεράνη διαψεύδει.
«Μόλις επιβάλαμε κυρώσεις στην κεντρική τράπεζα του Ιράν. Αυτό μόλις έγινε» σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος από το Οβάλ γραφείο, επιβεβαιώνοντας ότι πρόκειται για τις «αυστηρότερες κυρώσεις που έχουν ποτέ επιβληθεί σε μια χώρα».
Ο Τραμπ δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για τις κυρώσεις. Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν είπε πως η τράπεζα ήταν το τελευταίο καταφύγιο της Τεχεράνης για την άντληση κεφαλαίων.
Διαβάστε ακόμη
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ ανά τέκνο
- «Κυκλοφορούσαν γυμνά στον δρόμο»: Φρικιαστικές αποκαλύψεις στους Αγίους Αναργύρους - Μέσα σε σκουπίδια ζούσαν τα 3 παιδιά
- Επιδείνωση μέχρι τέλη Μαΐου με βροχές και καταιγίδες - Η ανάρτηση Κολυδά
- Τροχαίο στη Ρόδο: Μαμά και κόρη τα θύματα του δυστυχήματος - Πώς προκλήθηκε η μοιραία σύγκρουση