Η ανάρτηση της Γκρέτα Τούνμπεργκ για τη διαδήλωση της Αθήνας
NewsroomXιλιάδες μαθητές βγήκαν στους δρόμους δεκάδων πόλεων ανά τον κόσμο, δίνοντας το εναρκτήριο λάκτισμα για την παγκόσμια απεργία για το κλίμα με στόχο να ζητήσουν από τους ηγέτες, που θα συναντηθούν τη Δευτέρα για την Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το κλίμα, να υιοθετήσουν έκτακτα μέτρα ώστε να σταματήσουν την καταστροφή του περιβάλλοντος.
Μεταξύ αυτών και η Αθήνα, όπου πραγματοποιήθηκε μεγάλη διαδήλωση και εκατοντάδες μαθητές συγκεντρώθηκαν στο Σύνταγμα, κρατώντας πανό. Η 16χρονη Σουηδέζα ακτιβίστρια Γκρέτα Τούνμπεργκ έσπευσε να σχολιάσει στο Instagram τις μεγάλες μαθητικές και φοιτητικές κινητοποιήσεις ευαισθητοποίησης για την κλιματική αλλαγή σε όλο τον κόσμο, δημοσιεύοντας, μάλιστα, μια φωτογραφία από τη διαδήλωση της Αθήνας.
«Δεν υπάρχουν φωτογραφίες που να μην αδικούν αυτό που έγινε σήμερα. Οι πρώτες αναφορές λένε για 400.000 άτομα στην Αυστραλία. 100.000 στο Βερολίνο. 100.000 στο Λονδίνο, 50.000 στο Αμβούργο. Και τα αρχικά νούμερα από όλη τη Γερμανία μιλούν για 1,4 εκατ. ανθρώπους. Αλλά είναι κάτι παραπάνω από τεράστιο παντού. Σε κάθε πόλη, σε κάθε κωμόπολη. Αυτή η εικόνα είναι από την Αθήνα, στην Ελλάδα. Μαζί αλλάζουμε τον κόσμο», γράφει χαρακτηριστικά η 16χρονη Τούνμπεργκ.
- Το δόγμα Τραμπ αναδιατάσσει την Ανατολική Μεσόγειο: Πώς επηρεάζονται Αθήνα και Λευκωσία
- «Μυστήριο τρένο» ο σιδηρόδρομος: Ζητήματα ασφαλείας και στον σταθμό Λαρίσης εξαιτίας της χρόνιας εγκατάλειψης
- «Δεν θέλω άλλα πρόβατα, θέλω τα δικά μου»: Συγκλονίζει ο κτηνοτρόφος που χάνει το κοπάδι του λόγω ευλογιάς
- Όργιο αστυνομικής βίας σε άλλη μια πορεία για τον Αλέξη - Κι όμως, κόσμος έσπασε τον αποκλεισμό και τραγούδησε στο μνημείο