Ο πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Μπεν Άλι ενταφιάστηκε μυστικά στη Μεδίνα
NewsroomΟ πρώην πρόεδρος της Τυνησίας Ζιν Ελ Αμπιντίν Μπεν Άλι, ο οποίος απεβίωσε την Πέμπτη, κηδεύτηκε το Σάββατο στη Μεδίνα της Σαουδικής Αραβίας, όπως έγινε γνωστό από αυτόπτες μάρτυρες. Ο Μπεν Άλι ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο Αλ Μπάκι, κοντά στο μαυσωλείο του προφήτη Μωάμεθ, μετά την απογευματινή προσευχή.
Νωρίτερα, ένας συγγενής του είχε ανακοινώσει μέσω του Instagram ότι η κηδεία του ανατραπέντος προέδρου της Τυνησίας επρόκειτο να γίνει το Σάββατο και ότι «θα ταφεί σε ιερό τόπο, κοντά στον τάφο του Προφήτη».
Ο Μπεν Άλι ανατράπηκε στις 14 Ιανουαρίου 2011, αφού κυβέρνησε με σιδηρά πυγμή την Τυνησία επί δύο και πλέον δεκαετίες. Έφυγε στη Σαουδική Αραβία, όπου έζησε εξόριστος μέχρι τον θάνατό του.
Τα σαουδαραβικά μέσα ενημέρωσης δεν έκαναν καμία αναφορά στο γεγονός. Στην Τυνησία, ο θάνατός του δεν προκάλεσε καμία αντίδραση, την ώρα που οι Τυνήσιιοι ετοιμάζονται για τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Οκτωβρίου και, αμέσως μετά, για τις προεδρικές με υποψηφίους έναν φυλακισμένο επιχειρηματία και έναν συντηρητικό πανεπιστημιακό που τάσσεται υπέρ της ριζικής αποκέντρωσης του κράτους.
- «Οι αρχαιότεροι μηχανικοί της φύσης»: Πώς τα θαλάσσια σφουγγάρια θα μπορούσαν να καθαρίσουν τα λιμάνια
- Τίτλοι τέλους στην εφαρμογή Safe Bus - Οδηγοί της ΟΣΥ μετακινούνται μέχρι και στη Γραμματεία του πρωθυπουργού
- Το κρίσιμο όριο του 25%, οι πιθανέςε συνεργασίες του Σαμαρά και ο Ανδρουλάκης που βάζει στο κάδρο και τον Τσίπρα
- «Μονομαχία» με στόχο τη συσπείρωση δεξιών ψηφοφόρων: Πώς θα αντιμετωπίσει η κυβέρνηση το pressing - Τι θα κάνει ο Σαμαράς