ΗΠΑ: Άνδρας έχει ασθένεια η οποία δεν μπορεί να διαγνωστεί
NewsroomΠρόκειται για μια πραγματικά παράξενη περίπτωση…
Είναι ο Bob Schwartz και ένα από τα πιο δύσκολα συμπτώματα μιας άγνωστης ασθένειας από την οποία πάσχει, είναι ότι κοιμάται με… δόσεις. Και όταν, τελικά, καταφέρει να κοιμηθεί, ξυπνά -κάθε 90 λεπτά- για να ουρήσει. Έτσι, τις περισσότερες νύχτες κοιμάται, συνολικά, τέσσερις ώρες.
Και δεν είναι μόνο αυτά…
Η χρόνια στέρηση του ύπνου είναι, λοιπόν, μόνο ένα σύμπτωμα ενός «συμπλέγματος» συμπτωμάτων, τα οποία έχουν καταπλήξει και μπερδέψει σχεδόν 100 γιατρούς στις ΗΠΑ, στους οποίους ο Bob έχει καταφύγει, από το 2016.
Εκτός από το νυκτερινό ουρολογικό πρόβλημα, ο Schwartz πάσχει από μαζικές μετατοπίσεις σωματικών υγρών όταν σηκώνεται ή κάθεται, πολύ υψηλή αρτηριακή πίεση, χρόνιες πεπτικές διαταραχές, σοβαρές ορμονικές ανισορροπίες και εξάντληση.
Κανείς από τους γιατρούς που τον έχουν εξετάσει μέχρι σήμερα δεν μπορεί να κάνει διάγνωση της μυστηριώδους ασθένειας η οποία προκαλεί όλα αυτά τα συμπτώματα στον 59χρονο.
Αυτό που προκαλεί ακόμα μεγαλύτερη εντύπωση είναι ότι, μέχρι το 2016, ο Schwartz ήταν ο ορισμός του υγιούς, όπως δηλώνει ο ίδιος. Χορτοφάγος από το γυμνάσιο, δεν κάπνισε ποτέ ούτε πίνει αλκοόλ, ήταν ενθουσιώδης αθλητής, έτρεχε 10 μίλια την ημέρα και έπαιζε μπάσκετ.
Και μπορεί να έχει επισκεφθεί πολλές διάσημες κλινικές και να έχει κάνει αμέτρητες εξετάσεις, αλλά κανείς δεν μπόρεσε να λύσει τον (ιατρικό) γρίφο. Κάποιοι γιατροί, πάντως, θεωρούν πως όλα αυτά του συμβαίνουν επειδή οι φλέβες του είναι διευρυμένες και πολύ ελαστικές. Αλλά επειδή δεν έχουν δει ποτέ παρόμοια υπόθεση, δεν ξέρουν πώς να αντιμετωπίσουν την κατάσταση.
Ο ασθενής, παρά τα πρακτικά ζητήματα που αντιμετωπίζει, δεν το βάζει κάτω και είναι αποφασισμένος να μάθει τι του συμβαίνει.
- Στο «κόκκινο» η Μέση Ανατολή: Ο Τραμπ απειλεί να χτυπήσει το πυρηνικό φρούριο του Ιράν Pickaxe Mountain
- Με ποιο αφήγημα πάει στις κάλπες η ΝΔ - Πώς απαντάνε οι «γαλάζιοι» σε σενάρια μετεκλογικών συνεργασιών
- Η σαλμονέλα «θερίζει» τη Λαμία: Βρέθηκε ο προμηθευτής των κοτόπουλων - Ψάχνουν τη μονάδα εκτροφής
- Πήγε για διακοπές και τον δολοφόνησαν με μία σφαίρα στο κεφάλι: Η αστυνομία μετά από 25 χρόνια δημοσίευσε άγνωστες φωτογραφίες