Κόσμος|23.09.2019 00:06

Λευκός Οίκος: Η Μελάνια Τραμπ έκανε ανακαίνιση με πολύ χρυσό (pics+vids)

Newsroom

Η Μελάνια Τραμπ, η Πρώτη Κυρία, έχει βαλθεί να αλλάξει τη διακόσμηση του κτιρίου του Λευκού Οίκου, πάντα με προσοχή στην ιστορία του. Αλλά βάζοντας τις δικές της πινελιές στην ανακαίνιση.

Έτσι, παρουσίασε το έργο της την Παρασκευή στους επισκέπτες της, που βρέθηκαν εκεί για το δεύτερο επίσημο κρατικό δείπνο του Ντόναλντ Τραμπ από τη στιγμή που ανέλαβε την προεδρία των ΗΠΑ.

Οι νέοι υφασμάτινοι τοίχοι στο Κόκκινο Δωμάτιο, οι καινούριες κουρτίνες στο Πράσινο Δωμάτιο και τα ανακαινισμένα έπιπλα στο Μπλε Δωμάτιο. Κι αυτά είναι μόνο μερικά από τα έργα ανακαίνισης που έχει επιβλέψει η Μελάνια Τραμπ στο ιστορικό κτίριο της οδού 1600 Pennsylvania Ave., θέλοντας να του δώσει έναν αέρα πνοής διατηρώντας ωστόσο, τον μουσειακό του χαρακτήρα.

Οι πρώτοι καλεσμένοι που είχαν την ευκαιρία να δουν την ανακαίνιση αυτή, ήταν ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Σκοτ Μόρισον και η σύζυγός του, Τζένι, καθώς ήταν οι επίσημοι καλεσμένοι σε ένα δείπνο τριών πιάτων την Παρασκευή, προς τιμήν τους.

T

Στον ρόλο της ως οικοδέσποινα του Λευκού Οίκου, η Πρώτη Κυρία – όποια κι αν είναι αυτή – συναντά συχνά τον αρχιτέκτονα, τον επιμελητή και το υπόλοιπο προσωπικό του Λευκού Οίκου, για να μελετήσουν ποιες βελτιώσεις θα πρέπει να βρίσκονται στην κορυφή της λίστας των ανακαινίσεων. Και η Μελάνια Τραμπ, η οποία διατηρεί σχετικά χαμηλό προφίλ ως Πρώτη Κυρία, έχει κάνει ότι μπορεί για την επίβλεψη των έργων αποκατάστασης.

Η Πρώτη Κυρία, μεταξύ των εργασιών που έκανε, ήταν να σχεδιάσει ένα νέο χαλί για την Αίθουσα Διπλωματικής Υποδοχής, καθώς οι πολλοί περαστικοί είχαν διαβρώσει το χαλί. Το νέο χαλί έχει ένα περίγραμμα που δείχνει τα λουλούδια των 50 κρατών των ΗΠΑ, μια πινελιά που πρόσθεσε η Μελάνια Τραμπ.

T

Ο Λευκός Οίκος ανανέωσε επίσης τις κουρτίνες στο Πράσινο Δωμάτιο αλλάζοντας το υλικό από την πίσω στην μπροστά πλευρά, εξαλείφοντας το κόστος και την ανάγκη αντικατάστασης ολόκληρων των κουρτινών, πρόσθεσε ο ΜακΛόριν.

Η Μελάνια Τραμπ συνεργάστηκε άψογα με την ειδική επιτροπή που είχε συστήσει η Τζάκι Κένεντι για τις εργασίες ανακαίνισης του Λευκού Οίκου.

Και δεν είναι η μόνη ανακαίνιση που έκανε η Μελάνια. Πέρυσι, η κυρία Τραμπ επέστρεψε στο Μπλε Δωμάτιο αρκετά ανακαινισμένα κομμάτια από ένα ιστορικό σετ επίπλων 53 τεμαχίων γνωστό ως Bellange.

Άλλες εργασίες συντήρησης ήταν οι ξύλινες και ορειχάλκινες επενδύσεις καθώς και ο φωτισμός στο ασανσέρ που μεταφέρει τον Αμερικανό πρόεδρο από και προς τα ιδιωτικά διαμερίσματα. Και το επόμενο σχέδιο; Η νέα ταπετσαρία στις καρέκλες και τα παγκάκια στην γεμάτη κόσμο αίθουσα διπλωματικής υποδοχής.

Η Μελάνια Τραμπ ανακαίνισε επίσης το μπόουλινγκ που χρονολογούνταν από την εποχή της προεδρίας του Νίξον και είχε ανακαινιστεί για τελευταία φορά το 1994 από τον τότε πρόεδρο Μπιλ Κλίντον. Μάλιστα, ο Σύνδεσμος Ιδιοκτητών Μπόουλινγκ της Αμερικής είχε πληρώσει για την ανακαίνιση.

ανακαίνισηΛευκός ΟίκοςΜελάνια Τραμπ