Κόσμος|23.09.2019 18:15

Τουρκία: Αναμένουν βουτιά στις αφίξεις τουριστών εξαιτίας της Thomas Cook

Newsroom

Ισχυρό πλήγμα, αν και μικρότερο σε σχέση με την Ελλάδα, τόσο σε απόλυτους αριθμούς όσο και σε ποσοστό σε σχέση με τη συνολική τουριστική κίνηση, δέχεται από την κατάρρευση της Thomas Cook η τουριστική βιομηχανία της Τουρκίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ένωσης ιδιοκτητών ξενοδοχείων της γείτονος χώρας, η κατάρρευση του βρετανικού τουριστικού κολοσσού θα μειώσει τον αριθμό των τουριστών που επισκέπτονται σε ετήσια βάση την Τουρκία κατά 600.000- 700.000 άτομα.

Η εκτίμηση αυτή, όπως ανέφερε στο Reuters ο πρόεδρος της ένωσης ξενοδόχων, Οσμάν Αγίκ, βασίζεται στις αφίξεις τουριστών μέσω των υπηρεσιών της εταιρείας τα προηγούμενα χρόνια. Όπως έγινε γνωστό, στην Τουρκία εγκλωβίστηκαν περίπου 45.000 ταξιδιώτες εξαιτίας της χρεοκοπίας της Thomas Cook, πολλοί από τους οποίους δεν είναι Βρετανοί.

Σημειώνεται εδώ ότι μόνο το 2018 την Τουρκία, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, επισκέφθηκαν 40 εκατομμύρια τουρίστες, οι οποίοι έφεραν έσοδα άνω των 29,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ανέφερε ο κ. Αγίκ, από τη χρεοκοπία του βρετανικού κολοσσού θα πληγούν πολλές, αλλά κυρίως μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, στις οποίες η Thomas Cook χρωστάει από 100.000 έως 200.000 λίρες Αγγλίας στην καθεμία.

ΤουρκίαThomas Cook χρεοκοπίαThomas Cook