Κόσμος|23.11.2018 07:12

ΗΠΑ προς συμμάχους: Μην χρησιμοποιείτε Huawei είναι κομμουνιστές κατάσκοποι!

Newsroom

Οπως έγραψε την Πέμπτη η εφημερίδα The Wall Street Journal, Αμερικανοί αξιωματούχοι ήλθαν σε επαφή με ομολόγους τους και στελέχη εταιρειών τηλεπικοινωνιών σε συμμαχικές χώρες όπου ο εξοπλισμός της Huawei χρησιμοποιείται ευρέως, για να τους εκθέσουν αυτούς που θεωρούν σοβαρούς κινδύνους για την κυβερνοασφάλεια, κατά το ρεπορτάζ της WSJ, η οποία επικαλείται πηγές ενήμερες για το ζήτημα, χωρίς να τις κατονομάζει.

Η Huawei έχει βρεθεί στο στόχαστρο των αμερικανικών Αρχών το τελευταίο διάστημα, καθώς η εν λόγω εταιρία, αλλά και άλλες κινεζικές κατασκευάστριες τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού, συνδέονται άρρηκτα με την κυβέρνηση, η οποία είναι κομμουνιστική κι ως εκ τούτου υπάρχει αυξημένος κίνδυνος κατασκοπείας, μέσω των εταιριών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της αμερικανικής εφημερίδας, η Ουάσινγκτον εξετάζει το ενδεχόμενο να αυξήσει την οικονομική βοήθεια που χορηγεί για την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών υποδομών σε χώρες που αποφεύγουν την εγκατάσταση κινεζικού εξοπλισμού.

Η Huawei, που έχει απλώσει τα «δίχτυα» του δικτύου της σε χώρες όπως η Γερμανία, η Ιταλία και η Ιαπωνία, στις οποίες οι ΗΠΑ έχουν βάσεις, απέφυγε να απαντήσει στα δημοσιεύματα.

ΗΠΑHuaweiΝτόναλντ Τραμπ