Κόσμος|23.11.2018 09:37

«Σας αγαπώ»: Τι έγραψε ο ιεραπόστολος λίγο πριν τον σκοτώσουν οι ιθαγενείς

Newsroom

Η είδηση του θανάτου του Αμερικανού ιεραπόστολου Τζον Άλεν Τσάου από τα βέλη ιθαγενών στο νησί Βόρειο Σέντινελ της Ινδίας πριν από λίγες μέρες είχε κάνει το γύρο του διαδικτύου και είχε συγκλονίσει τις ΗΠΑ. Όσο περνά ο καιρός, τα ξένα Μέσα δίνουν στη δημοσιότητα περισσότερες λεπτομέρειες για τη ζωή του Τσάου στο νησί και για τις τελευταίες του στιγμές πριν χάσει τη ζωή του. 

Όπως αναφέρουν τα μίντια, ο ιεραπόστολος φώναξε στους ιθαγενείς πριν εκείνοι ρίξουν τα βέλη τους επάνω του: «Με λένε Τζον. Σας αγαπώ και ο Ιησούς σας αγαπά», ενώ στο ημερολόγιό του είχε γράψει την ανατριχιαστικά προφητική φράση «Θεέ μου, δεν θέλω να πεθάνω». 

Αποσπάσματα από το ημερολόγιό του μοιράστηκε με τη Washington Post η μητέρα του νεαρού, στα οποία γίνεται σαφές ότι ο Τσάου ήταν αποφασισμένος να επικοινωνήσει με τους ιθαγενείς. «Μπορεί ο κόσμος να με περνάει για τρελό, όμως πιστεύω ότι αξίζει τον κόπο να μεταφέρω το κήρυγμα του Ιησού σε αυτούς τους ανθρώπους», έγραφε ο Τσάου σε μια καταχώριση στις 16 Νοέμβρη. 

Η ημέρα που ο Τσάου επισκέφθηκε το νησί των Σεντινελέζων και έχασε τελικά τη ζωή του δεν ήταν η πρώτη. Είχε ξαναπροσπαθήσει λίγες μέρες πριν αλλά τότε γλίτωσε μόνο με μερικές φθορές στην αδιάβροχη βίβλο του. 

Οι Σεντινελέζοι τυγχάνουν ειδικής προστασίας από το ινδικό δίκαιο με σκοπό να διατηρηθεί ο τρόπος ζωής τους και να προστατευθούν από «μοντέρνες» ασθένειες, όπως η γρίπη και η ιλαρά, στις οποίες δεν έχουν ανοσία και για τις οποίες, φυσικά, δεν έχουν εμβολιαστεί ποτέ. 

ιθαγενείςΙνδίαιεραπόστολος