Κόσμος|24.09.2019 21:34

Περιοχή 51: Γιατί κατέληξε σε φιάσκο η «επιδρομή» στη Νεβάδα

Newsroom

Επί μήνες, και συγκεκριμένα από τις αρχές του καλοκαιριού, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ανά τακτά χρονικά διαστήματα «έστηναν» τον μύθο ότι -αν όχι εκατομμύρια- εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα μαζεύονταν στις 20 Σεπτεμβρίου για να εισβάλουν στη μυστική βάση της αμερικανικής αεροπορίας στη Νεβάδα, που είναι γνωστή ως Περιοχή 51 (Area 51).

Σύμφωνα με τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, στη βάση αυτή φυλάσσονται αποδείξεις ότι οι εξωγήινοι υπάρχουν και έχουν έρθει και σε επαφή με την ανθρωπότητα.

Η ημερομηνία του Facebook event (φτιάχτηκε τον Ιούνιο με τον τίτλο «Storm Area 51, They Can’t Stop All of Us») πέρασε και, όπως είναι αναμενόμενο, το θέμα αποδείχθηκε φούσκα, η δημιουργία της οποίας το μοναδικό που πέτυχε ήταν να εντείνει την ετοιμότητα της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ πέριξ της βάσης, καθώς και να φέρει μαζί ένα τσούρμο θεοπάλαβων ιντερνετικών... ούφο, που από την πολλή ενασχόληση με τα σόσιαλ μίντια νομίζουν ότι επηρεάζουν χιλιάδες.

Από τις διάφορες εικόνες, μαρτυρίες και ρεπορτάζ από την Περιοχή 51 προκύπτει ότι οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι εντέλει ανήλθαν σε μερικές εκατοντάδες (μπορεί να είναι και προς τα πάνω η εκτίμηση αυτή), όχι μόνο δεν προσπάθησαν να... εισβάλουν στον χώρο της βάσης, αλλά αρκέστηκαν στο να τραβήξουν μερικές φωτογραφίες απ' έξω για να εντυπωσιάσουν με τις στολές εξωγήινων, αστροναυτών και αστρανθρώπων (κατά τον Starman του Ντέιβιντ Μπόουι) που φορούσαν και να φύγουν γρήγορα γρήγορα. Πέριξ της βάσης είχαν αναπτυχθεί ισχυρές δυνάμεις της πολιτειακής αστυνομίας, του στρατού και της τοπικής αστυνομίας.

Χαρακτηριστικό της διαστρεβλωμένης εικόνας που παρέχουν τα σόσιαλ μίντια για την επιρροή που ασκεί κάποιος είναι ότι μέσα σε αυτούς τους μήνες υπήρξαν έριδες μεταξύ των αρχικών διοργανωτών (ξεκίνησαν μετά την σύσταση που δέχθηκε ο πιο γνωστός εκ των διοργανωτών από το FBI), με αποτέλεσμα για το ίδιο Σαββατοκύριακο να οριστούν τρεις διαφορετικές εκδηλώσεις με παραπλήσιο θέμα.

Οι διοργανωτές και των τριών ευελπιστούσαν ότι θα συγκεντρώσουν τον περισσότερο κόσμο, όμως, όπως προκύπτει από σχετικά δημοσιεύματα, κανείς από τους διοργανωτές δεν είχε την παραμικρή ιδέα για το πόσοι θα έφταναν στην περιοχή. Στο τέλος, όλοι έκλαιγαν τα χρήματα που έδωσαν.

social mediaεξωγήινοιArea 51