Κόσμος|25.09.2019 19:31

«Θέατρο» ανθρωπιάς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στον ΟΗΕ (vid)

Newsroom

Αδίστακτος Ερντογάν στα Ηνωμένα Εθνη. «Όπως βλέπετε αυτή είναι μια φωτογραφία του μικρού Αϊλάν που τραβήχτηκε πριν από πολύ καιρό και ήδη έχει ξεχαστεί». Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Γιώργου Παπακωνσταντίνου για το OPEN TV, εκμεταλλεύτηκε στην θεατράλε εμφάνισή του ακόμη και τη φωτογραφία του νεκρού Αιλάν, για να κάνει κήρυγμα ανθρωπιάς και να κρύψει από τα μάτια του, τη λάμψη του μαύρου χρυσού της Κυπριακής ΑΟΖ. Εκτός από την 

Εκτός από την παράσταση με τα φωτογραφικά τεχνάσματα, ο Ερντογάν, έδωσε διαπιστευτήρια ηγεσίας στο επίσημο δείπνο του ΟΗΕ, από το οποίο τα βρόντηξε. Αιτία, η παρουσία στο τραπέζι του Αμερικανού Πρόεδρου, του ηγέτη της Αιγύπτου.

Η στάση του δεν φαίνεται να εξέπληξε κανέναν. Άλλωστε ήταν ένα από τα πολλά επεισόδια στο σήριαλ «αποχωρήσεις από διεθνείς εκδηλώσεις» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο Τούρκος Πρόεδρος. Όπως το 2009 στο Νταβός όταν δυσαρεστήθηκε γιατί δεν έπαιρνε εξτρά χρόνο από τον συντονιστή για να αντικρούσει τον Σιμόν Πέρες. Και όταν δεν πετυχαίνουν οι κραυγές, τηλεοπτικές και μη, δράση αναλαμβάνουν οι μπράβοι του Τούρκου προέδρου και δίνουν τη δική τους παράσταση βίας ακόμη και εκτός τουρκίας. Όπως το ρεσιτάλ στην Ουάσινγκτον τον Νοέμβριο του 2014.

Ως μουσαφίρης στην Ελλάδα ο Τούρκος Πρόεδρος φρόντισε να δείξει πως αντιλαμβάνεται την ανταπόδοση στην ελληνική φιλοξενία, αμφισβητώντας μπροστά στις κάμερες την Συνθήκη της Λωζάνης στη συνάντησή του με τον Προκόπη Παυλόπουλο. Την ίδια προκλητική στάση κράτησε και στις κοινές δηλώσεις με τον Αλέξη Τσίπρα.

Εκείνο πάντως που δεν παραλείπει να φροντίζει ο Τούρκος πρόεδρος είναι το σαράι του. Το λευκό παλάτι για τη λειτουργία του οποίου ξοδεύει, πάνω από μισό εκατομμύριο ευρώ την ημέρα. Τα επίσημα στοιχεία, όμως, δείχνουν ότι ο σουλτάνος δίνει προτεραιότητα στην γκαρνταρόμπα του, που του κοστίζει 4.500 ευρώ την ημέρα, ενώ την ίδια ώρα το κονδύλι για τον καθαρισμό δεν φτάνει τα 1700 ευρώ την ημέρα. 

Ρετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΟΗΕ