Κόσμος|26.09.2019 12:54

«Creatable World»: Οι νέες κούκλες της Mattel έχουν ουδέτερο φύλο (pics)

Newsroom

Η εταιρεία που κυκλοφόρησε και καθιέρωσε την Barbie πριν από 60 ολόκληρα χρόνια και τελευταία έχει δημιουργήσει κούκλες που τιμούν τη διαφορετικότητα, ετοιμάζεται να λανσάρει στην αγορά ένα ακόμη μοντέλο, που θα είναι ουδέτερου φύλου. 

Την περασμένη Τετάρτη η Mattel σύστησε στο κοινό τη σειρά «Creatable World», μια συλλογή η οποία περιλαμβάνει έξι κούκλες με ουδέτερο γένος, ώστε το κάθε παιδί να μπορεί, ανάλογα με τα αξεσουάρ που χρησιμοποιεί, να κάνει την κούκλα του να μοιάζει όπως εκείνο επιθυμεί. 

Σύμφωνα με την εταιρεία, η νέα συλλογή δημιουργήθηκε για να κρατήσει τις ταμπέλες μακριά και να προσκαλέσει τους πάντες να παίξουν με τις κούκλες αυτές, ενώ τόνισε πως η συγκεκριμένη σειρά δεν έχει όρια όπως και τα παιδιά που παίζουν με αυτές τις κούκλες.

T

Με στόχο κάθε παιδί να μπορεί να βρει σίγουρα εκείνη την κούκλα που το αντιπροσωπεύει, η Mattel σχεδίασε έξι σετ παιχνιδιών τα οποία κυκλοφορούν σε ποικιλία όσον αφορά στο χρώμα του δέρματος, τον σωματότυπο, τα ρούχα, τα μαλλιά, τα αξεσουάρ, τα παπούτσια, καθώς και το αν πρόκειται για άντρα ή γυναίκα.

Η νέα σειρά είναι ήδη διαθέσιμη προς πώληση στο Amazon. 

T

φύλοMattelκούκλαBarbie