Σεισμός τώρα στην Κωνσταντινούπολη: Κατέρρευσαν κτίριο και μιναρές σε τζαμί
Μαρία ΖαχαράκηΣεισμός στην Τουρκία: Μιναρές σε τζαμί κατέρρευσε στη συνοικία Αβτζιλάρ της Κωνσταντινούπολης από τον σεισμό των 6 Ρίχτερ.
Στο Μπάγτζιλαρ της Κωνσταντινούπολης υπάρχουν πληροφορίες για κατάρρευση ενός κτιρίου. Ο πρόεδρος του Κέντρου Διαχείρισης Έκτακτων Καταστάσεων και Καταστροφών προειδοποιεί τους κατοίκους να μην μπαίνουν μέσα σε κτίρια που έχουν υποστεί ζημιές.
Για προληπτικούς λόγους αποφασίστηκε η εκκένωση όλων των σχολείων στην Κωνσταντινούπολη και η επιστροφή των μαθητών στα σπίτια τους.
Ο σεισμός έγινε αισθητός σε πολλές περιοχές και εκτός Κωνσταντινούπολης -μέχρι τις Νικομήδεια, Γιάλοβα (το επίκεντρο του σεισμού το ’99), Προύσα, Σαγγάριο, Εσκίσεχίρ, Μπιλετζίκ, Ντούτζε (προς κεντρική Τουρκία), Ραιδεστό-, ενώ ο μεγαλύτερος μετασεισμός που σημειώθηκε ήταν μεγέθους 4 Ρίχτερ.
Ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου, δήλωσε ότι δεν έχουν αναφερθεί ζημιές, όπως και ο δήμαρχος Σηλυβρίας (βρίσκεται στην Aνατολική Θράκη), όπου ήταν το επίκεντρο του σεισμού.
Ο σεισμός σημειώθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης, 26 Σεπτεμβρίου. Είχε διάρκεια 18 δευτερόλεπτα και έγινε στις 14:00, ενώ το επίκεντρό του εντοπίζεται κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο, ο σεισμός ήταν 6 Ρίχτερ, ενώ σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο Καντιλί στην Κωνσταντινούπολη το μέγεθος 5,7 Ρίχτερ. Το επίκεντρο είναι η Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, κοντά στα σύνορα με την Ελλάδα.
- Τον κρατούσαν ζωντανό επί μέρες και τον εκτέλεσαν πισώπλατα με 10 σφαίρες στη Νέα Πέραμο
- Αλεξοπούλου στο OPEN: Δεν ζητάω συγγνώμη για το «τσάμπα πέθανε», απευθυνόμουν στην αντιπολίτευση
- Το συγκινητικό βίντεο της ΠΑΕ ΠΑΟΚ για το «αντίο» της Τούμπας στα αετόπουλα
- Φάκελος Έπσταϊν: Ο απρόσμενος διάλογός του με τον Νόαμ Τσόμσκι για τα ελληνικά μνημόνια