Κόσμος|27.09.2019 17:48

Ο δημιουργός του «σκύλου-Φρανκενστάιν» εξομολογείται: Άνοιξα το κουτί της Πανδώρας

Newsroom

Το 1989 ο Wally Conron αποφάσισε να διασταυρώσει ένα λαμπραντόρ και ένα πούντλ και να δημιουργήσει μια νέα ράτσα σκύλου, το λαμπραντούντλ. Ο λόγος που τον οδήγησε σε αυτό το πείραμα ήταν το αίτημα μιας τυφλής γυναίκας από την Χαβάη, η οποία χρειαζόταν έναν σκύλο - οδηγό, που δεν θα δημιουργούσε όμως προβλήματα στον αλλεργικό στα σκυλιά σύζυγό της. 

Αρχικά ο Conron δοκίμασε ένα πούντλ, το οποίο όμως δεν ήταν κατάλληλο για τη δουλειά. Ο ιδανικός σκύλος για την περίσταση ήταν ένας που θα συνδύαζε τα χαρακτηριστικά των πούντλ και των λαμπραντόρ, γι αυτό αποφάσισε να ζευγαρώσει τα δύο αυτά είδη.

Τρεις δεκαετίες μετά ο Conron δηλώνει μετανιωμένος για την απόφασή του αυτή. «Άνοιξα το κουτί της Πανδώρας και δημιούργησα το τέρας του Φράνκεστάιν». Το νέο είδος ονόματι «λαμπραντούντλ» έκανε θραύση στην αγορά. Ο Conron υποστηρίζει πως έδωσε το ελεύθερο σε «ανήθικους και αδίστακτους ανθρώπους» να διασταυρώνουν σκύλους, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τα προβλήματα υγείας.

Όπως αποδείχθηκε τα λαμπραντούντλ συνήθως πάσχουν από κάποια κληρονομική ασθένεια ή τρελαίνονται όσο μεγαλώνουν.

«Τα περισσότερα Λαμπραντούντλ έχουν γενετικά προβλήματα και τρελαίνονται», τόνισε ο δημιουργός τους στη συνέντευξη που έδωσε στο CNN International. Ωστόσο, πολλοί είναι αυτοί που διαφωνούν μαζί του, καθώς θεωρούν ότι τα σκυλιά της συγκεκριμένης ράτσας είναι η τέλεια συντροφιά, επειδή μεταδίδουν ηρεμία είναι πολύ εκφραστικά.

σκύλοςλαμπραντούντλ