Κόσμος|23.11.2018 14:42

Νέα επίθεση Τσαβούσογλου στον Τραμπ για τη δολοφονία Κασόγκι

Newsroom

«Να κλείσει τα μάτια» στην υπόθεση της δολοφονίας του Τζαμάλ Κασόγκι φαίνεται να έχει ο Ντόναλντ Τραμπ. Τουλάχιστον αυτό δείχνουν οι δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου των ΗΠΑ, όπως δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

«Κατά κάποιον τρόπο, ο Τραμπ λέει “θα κλείσω τα μάτια” στην δολοφονία του Κασόγκι», ανέφερε ο Τσαβούσογλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN-Türk.

O Κασόγκι, ο οποίος αρθρογραφούσε στην Washington Post, έπεσε θύμα δολοφονίας στις 2 Οκτωβρίου μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη, το οποίο είχε επισκεφθεί για κάποια διοικητικά έγγραφα.

Συγκλονισμένη η διεθνής κοινότητα

Η δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι συγκλόνισε τη διεθνή κοινότητα, αμαυρώνοντας την εικόνα της Σαουδικής Αραβίας και ειδικά αυτήν του πρίγκιπα και διαδόχου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν. 

Ο Αμερικανός πρόεδρος, ωστόσο, έκανε γνωστό ότι η Αμερικανική Υπηρεσία Πληροφοριών CIA «δεν βρήκε τίποτε το απολύτως βέβαιο» και επαναδιατύπωσε την υποστήριξή του προς την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.

«Μόνο το χρήμα μετράει», σημείωσε ακόμη ο Τούρκος ΥΠΕΞ αναφερόμενος στην επιχειρηματολογία του Τραμπ, ο οποίος έχει αναφερθεί κυρίως στην αγορά αμερικανικών οπλικών συστημάτων ή στην σταθερότητα των τιμών του πετρελαίου για να αιτιολογήσει την συνέχιση της υποστήριξής του στο Ριάντ.

«Και για μας η Σαουδική Αραβία είναι μια σημαντική χώρα», πρόσθεσε ο Τσαβούσογλου σήμερα. «Αλλά εδώ έγινε μια στυγερή προμελετημένη δολοφονία», σχολίασε.

Ντόναλντ ΤραμπΜεβλούτ Τσαβούσογλουτζαμάλ κασόγκι