Κόσμος|30.09.2019 20:11

ΣΕΑ στην Άγκυρα: Θα συνεχίσουμε τις δραστηριότητες στην ανατ. Μεσόγειο

Μαρία Ζαχαράκη

«Η Τουρκία θα συνεχίσει τις δραστηριότητές της εντός της υφαλοκρηπίδας της στην ανατ. Μεσόγειο και στο πλαίσιο των συμφωνιών που έχει συνάψει με την ΤΔΒΚ», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας απόψε στην Άγκυρα.

Η συνεδρίαση διήρκεσε 3,5 ώρες με τρία να ήταν τα κρίσιμα ζητήματα που συζητήθηκαν: Ζώνη Ασφαλείας στη βόρεια Συρία, επιχείρηση ανατολικά του Ευφράτη και ανατολική Μεσόγειος, για την οποία μάλιστα έγινε ευρεία συζήτηση, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Για τη Ζώνη Ασφαλείας στη βόρεια Συρία υπογραμμίστηκε και πάλι η ανάγκη δημιουργίας της το ταχύτερο δυνατό. «Η Τουρκία θα ενισχύσει τις ειλικρινείς προσπάθειές της για τη δημιουργία της ζώνης ασφαλείας στη Συρία, καθώς επίσης θα συνεχιστούν με αποφασιστικότητα οι επιχειρήσεις κατά των τρομοκρατικών οργανώσεων», τονίζεται στην ανακοίνωση του ΣΕΑ. «Δεν θα διστάσουμε να επιβάλλουμε τη βούλησή μας όταν πρόκειται για την εθνική μας ασφάλεια», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

ΤουρκίαΑνατολική ΜεσόγειοςΣυρία