Κόσμος|23.11.2018 19:38
Τσεχία: Στο κενό η πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης
NewsroomΗ κυβέρνηση της Τσεχίας επέζησε σήμερα της πρότασης μομφής που είχε ζητήσει η αντιπολίτευση για να αποπεμφθεί ο πρωθυπουργός Αντρέι Μπάμπις μετά την εμπλοκή του ονόματός του σε έρευνα για απάτη.
Στην ψηφοφορία που πραγματοποιήθηκε στο κοινοβούλιο, η πρόταση μομφής καταψηφίστηκε καθώς έλαβε εννέα ψήφους λιγότερες από τις 101 που απαιτούνταν στην 200μελή κάτω βουλή, σύμφωνα με καταμέτρηση του Reuters.
Το αποτέλεσμα αυτό αναμενόταν μετά την άρνηση νωρίτερα στην εβδομάδα των Σοσιαλδημοκρατών, εταίρων που λαϊκιστικού κινήματος ANO του Μπάμπις στην κυβέρνηση μειοψηφίας, αλλά και των Κομμουνιστών να ψηφίσουν με την αντιπολίτευση.
Διαβάστε ακόμη
- Οι σκύλοι του Τσερνόμπιλ: Η ζώνη αποκλεισμού, η ραδιενέργεια και οι γενετικές διαφορές με άλλα σκυλιά
- Μάστιγα οι κλοπές χαλκού στην Αθήνα: 70 καταγγελίες και 9 χλμ. καλωδίων κλεμμένα
- Κόκκινα δάνεια: Κραυγή αγωνίας από δανειολήπτες υπό την απειλή πλειστηριασμών
- Από χλιδάτες σουίτες και εστιατόρια, μέχρι στημένους αγώνες - Η «αμαρτωλή» ζωή πίσω από την απάτη-μαμούθ με τη ΜΚΟ