Φινλανδία: Επίθεση με σπαθί σε σχολείο - Ένας νεκρός και δέκα τραυματίες
NewsroomΈνας νεκρός και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός ενός περιστατικού βίας που σημειώθηκε σε επαγγελματικό λύκειο που βρίσκεται μέσα σε εμπορικό κέντρο της πόλης Κουόπιο, στην ανατολική Φινλανδία, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.
Οι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ με πυροβόλα όπλα και ένας άνθρωπος τέθηκε υπό κράτηση. «Ένα πτώμα βρέθηκε στους χώρους του επαγγελματικού λυκείου στο εμπορικό κέντρο Χέρμαν του Κουόπιο» ανέφερε η αστυνομία στον λογαριασμό της στο Twitter. Δεν έδωσε άλλες λεπτομέρειες για το τι συνέβη ή τι προκάλεσε τη βία.
Η αστυνομία ανέφερε πως δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν περιλαμβανομένου του υπόπτου για την επίθεση. Δύο από αυτούς είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα devdiscourse.com, έγραψε ότι η αστυνομία άνοιξε πυρ όταν ένας άνδρας κραδαίνοντας ένα σπαθί εισήλθε στους χώρους του εμπορικού κέντρου.
Το περιστατικό σημειώθηκε στο επαγγελματικό λύκειο Σάβο που βρίσκεται μέσα στο εμπορικό κέντρο Χέρμαν στο Κουόπιο, ανέφερε η αστυνομία. Το περιστατικό έχει λήξει, προσέθεσε. Τα τελευταία 12 χρόνια σημειώθηκαν δύο φονικές επιθέσεις σε σχολεία στη Φινλανδία. Το 2007, ένας μαθητής στο λύκειο Γιοκέλα πυροβόλησε και σκότωσε οκτώ ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει. Το 2008, ένας 22χρονος μαθητής επαγγελματικού λυκείου στο Καουχαγιόκι πυροβόλησε και σκότωσε δέκα ανθρώπους προτού αυτοκτονήσει.
- Συνεχίζει να φλέγεται η Αλβανία: Έκτη ημέρα μαζικών διαδηλώσεων - «Αμφισβητείται η ένταξη στην ΕΕ», λέει ο Ράμα
- Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα: Βρέθηκαν 17.380 ευρώ και κοσμήματα στα συντρίμμια
- «Δεν μπορώ να το κάνω αυτό σε άνθρωπο»: Το σοκαριστικό μεταπολεμικό πείραμα για την υπακοή
- Τραγωδία στην Πιερία: Μυστήριο με τη συντριβή του αεροσκάφους - Η επικοινωνία με την Αερολέσχη