Κόσμος|03.10.2019 19:16

Τρόμος στο Παρίσι με πέντε νεκρούς αστυνομικούς

Newsroom

Στους πέντε ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών στο Παρίσι μετά την επίθεση με μαχαίρι σε αστυνομικό τμήμα. Στους νεκρούς περιλαμβάνονται τέσσερις αστυνομικοί και ο δράστης.  Σύμφωνα με πληροφορίες, ο δράστης εισέβαλε στο αστυνομικό τμήμα και επιτέθηκε με μαχαίρι στον αστυνομικό, ο οποίος τον πυροβόλησε και τον σκότωσε. Όπως μεταδίδουν τα ξένα Μέσα, τέσσερις άνθρωποι σκοτώθηκαν κατά την επίθεση, ανάμεσα τους και ο δράστης, ο οποίος λέγεται ότι ήταν υπάλληλος στο αστυνομικό τμήμα.

Οι ερευνητές εξετάζουν κυρίως το σενάριο μιας προσωπικής διένεξης, διευκρίνισαν οι πηγές σύμφωνα με το Reuters. Ο δράστης, ο οποίος σκοτώθηκε μέσα στην εσωτερική αυλή της έδρας της παρισινής αστυνομίας, εργαζόταν στη Διεύθυνση Πληροφοριών. Η επίθεση σημειώθηκε νωρίς το απόγευμα μέσα στο εμβληματικό αυτό κτίριο που βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της πρωτεύουσας, κοντά στον καθεδρικό ναό της Νοτρ Νταμ.

Η περιοχή γύρω από το αρχηγείο της αστυνομίας, το οποίο βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της γαλλικής πρωτεύουσας, έχει αποκλεισθεί και ασθενοφόρα βρίσκονται επιτόπου. Η εταιρεία του παρισινού μετρό RATP ανακοίνωσε επίσης ότι ο σταθμός Cite, που βρίσκεται κοντά στο αρχηγείο της αστυνομίας, έκλεισε για λόγους ασφαλείας.

Η εφημερίδα Le Parisien αναφέρει ότι ο δράστης ήταν διοικητικός υπάλληλος της αστυνομίας κι ότι είχε προηγηθεί καυγάς πριν την επίθεση. Στο σημείο -στο Il de la Cite - έσπευσαν ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εσωτερικών , Κριστόφ Καστανέρ, που ανέβαλε το ταξίδι του στην Τουρκία καθώς και η δήμαρχος της γαλλικής πρωτεύουσας, Αν Ινταλγκό. 

Μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα τα κίνητρα του δράστη. Σύμφωνα με τον Loic Travers, στέλεχος συνδικάτου της αστυνομίας, ο δράστης της επίθεσης εργαζόταν επί 20 χρόνια στη συγκεκριμένη υπηρεσία και μέχρι σήμερα δεν είχε δείξει ανησυχητικά δείγματα συμπεριφοράς. Το BFMTV κάνει λόγο για κάποια «εσωτερική διαμάχη».

T

T

T
AP photo
AP photo
AP photo

AP photo

νεκροίΠαρίσιαστυνομικοίεπίθεση