Κόσμος|04.10.2019 09:30

Facebook: «Η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων είναι απειλή για τα παιδιά μας»

Newsroom

Μία ακόμη φωνή έρχεται να προστεθεί σε εκείνες που αντιμετωπίζουν σκεπτικά το Facebook και τις λειτουργίες του. Αυτή τη φορά, πρόκειται για την υπουργό Εσωτερικών της Μεγάλης Βρετανίας Priti Patel, η οποία έστειλε ανοιχτή επιστολή στη δημοφιλή εφαρμογή, εκφράζοντας τις ανησυχίες της για τη νέα λειτουργία του μέσου που κρυπτογραφεί τα μηνύματα των χρηστών. 

Χαρακτηριστικά, η Patel αναφέρει ότι η εν λόγω λειτουργία, εφόσον εφαρμοστεί, «θα απειλεί τις ζωές και την ασφάλεια των παιδιών μας». Όπως εξηγεί, η κρυπτογράφηση των μηνυμάτων μπορεί να παρεμποδίσει τις διεθνείς προσπάθειες που γίνονται για να έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε ιδιωτικά μηνύματα οι εισαγγελείς, όπως συμφωνήθηκε μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. 

Όπως σημειώνει το BBC, η απάντηση του Facebook από την άλλη αναφέρει ότι «κάθε χρήστης έχει δικαίωμα στην ιδιωτική διαδικτυακή συζήτηση», ενώ ο επικεφαλής της εφαρμογής WhatsApp, που επίσης ανήκει στην εταιρεία της Facebook, Will Cathcart, ανέφερε σχετικά ότι η κρυπτογράφηση μηνυμάτων προστατεύει αυτό το δικαίωμα για περισσότερους από 1 δισ. ανθρώπους καθημερινά. 

Η απόφαση της εταιρείας να προχωρήσει σε κρυπτογράφηση των μηνυμάτων των χρηστών έρχεται μετά τα απανωτά σκάνδαλα διαρροής προσωπικών δεδομένων με τα οποία ήρθε αντιμέτωπη τελευταία, ενώ σκοπεύει να εφαρμόσει τη συγκεκριμένη λειτουργία και στο Instagram

FacebookΜεγάλη Βρετανίαμηνύματα