Κόσμος|04.10.2019 13:31
Μεβλούτ Τσαβούσογλου: Θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο οι ισορροπίες στην Κύπρο
Μαρία ΖαχαράκηΓια αλλαγή ισορροπιών στην Κύπρο έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Σαμπάχ».
Ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας δήλωσε ότι δεν είναι σωστή τακτική η συνέχιση των μονομερών δραστηριοτήτων αν δεν υπάρχει συμφωνία πρώτα για την κατανομή των πηγών ενέργειας και προειδοποίησε ότι «τους λέγαμε ότι θα στείλουμε ερευνητικά πλοία κι αυτοί έλεγαν «ας έρθουν, θα κάνουν τη βόλτα τους και θα φύγουν». Όταν όμως πήγαν τα γεωτρύπανα, οι ισορροπίες άλλαξαν. Και θα αλλάξουν ακόμη περισσότερο σε λίγο διάστημα».
Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου δήλωσε επίσης ότι θα συνεχίσουν τις δραστηριότητες στην υφαλοκρηπίδα της Τουρκίας, καθώς είναι θέμα εθνικής κυριαρχίας που δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση.
Διαβάστε ακόμη
- Δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση στον 43χρονο και την 38χρονη για το νεκρό βρέφος στην Κυψέλη
- Η Γερμανία ταυτοποίησε δύο πρόσωπα για την επίθεση με drone στη Λειψία - Καρέ καρέ ο τρόπος δράσης τους
- Αυτά είναι τα φάρμακα που παρουσιάζουν ελλείψεις - Όλη η νέα λίστα του ΕΟΦ
- Ποιος θα γίνει ο νέος Τζέιμς Μποντ; Οι έξι ηθοποιοί που διεκδικούν έναν ρόλο δισεκατομμυρίων