Κόσμος|04.10.2019 14:59

Ψευδοκράτος: Οι Ελληνοκύπριοι προκαλούν την ένταση - Μάταιες οι απειλές τους

Μαρία Ζαχαράκη

«Μάταιες» χαρακτήρισε τις απειλές της Κυπριακής Δημοκρατίας ο λεγόμενος «υπουργός» του ψευδοκράτους, Χασάν Τατσόι, μετά την αντίδραση της Λευκωσίας εν όψει της επικείμενης γεώτρησης του «Γιαβούζ» στο τεμάχιο 7.

Ο Χασάν Τατσόι δήλωσε στο τουρκικό πρακτορείο DHA ότι την ένταση προκαλεί η Κυπριακή Δημοκρατία. «Πρέπει να είμαι σαφής. Η αιτία της κλιμάκωσης της έντασης στην περιοχή είναι οι ίδιοι οι Ελληνοκύπριοι, οι οποίοι δεν αναγνωρίζουν το δίκαιο» είπε, συμπληρώνοντας ότι «οι απειλές της ελληνοκυπριακής διοίκησης νότιας Κύπρου είναι μάταιες, ξεπερνούν τα όρια». 

Ο Χασάν Τατσόι είπε ότι η Κύπρος είναι νησί και των Τουρκοκυπρίων και των Ελληνοκυπρίων, και κάλεσε τη Λευκωσία «να συνέλθει». «Ποτέ δεν θα επιτρέψουμε τη δημιουργία τετελεσμένων στη Μεσόγειο. Αυτό δεν είναι απειλή. Είναι η στάση μας απέναντι στον παραμερισμό των δικαιωμάτων των Τουρκοκυπρίων. Γι' αυτούς τους λόγους το "Γιαβούζ", το "Μπαρμπαρός", ο "Πορθητής" και το "Ορούτς Ρέις" θα συνεχίσουν τις έρευνές τους στη Γαλάζια Πατρίδα και την Ανατολική Μεσόγειο. Αν υπάρχει φυσικό αέριο στη Γαλάζια Πατρίδα, θα το βρούμε» τόνισε.

Ο Τουρκοκύπριος πολιτικός επανέλαβε την έκκληση για συμβιβασμό και για κοινή έρευνα και εξόρυξη, αλλά, όπως είπε, εκείνοι απαντούν πάντα με δημιουργία κρίσεων.

ΨευδοκράτοςΚύπρος