Κόσμος|04.10.2019 17:57

Ζάκερμπεργκ: Κανένας δεν αξίζει να είναι δισεκατομμυριούχος

Newsroom

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Mark Zuckerberg, συμφώνησε με τον υποψήφιο πρόεδρο των ΗΠΑ, Bernie Sanders, ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν δισεκατομμυριούχοι.

«Κανείς δεν αξίζει τόσο πολλά χρήματα. Νομίζω ότι, αν κάνεις κάτι καλό, παίρνεις ανταμοιβή, αλλά πιστεύω ότι η συσσώρευση τόσου πλούτου μπορεί να είναι παράλογη» υποστήριξε ο CEO του Facebook, ο οποίος αυτήν τη στιγμή είναι ο πέμπτος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου με περιουσία αξίας 69,4 δισ. δολαρίων.

Ο Zuckerberg μίλησε αργά την Πέμπτη σε μια εσωτερική συνάντηση με ερωτοαπαντήσεις, την οποία αποφάσισε να μεταδώσει ζωντανά στο κοινό. Ο υπάλληλος που του έθεσε το παραπάνω ερώτημα χαρακτήρισε τον Zuckerberg  «ως τον μοναδικό δισεκατομμυριούχο τον οποίο μπορώ να συμβουλευτώ γι' αυτό το θέμα».

Ο συνιδρυτής του Facebook εξήγησε, όμως, πως οι δισεκατομμυριούχοι μπορούν σε ορισμένες περιπτώσεις να είναι πραγματικά χρήσιμοι. Έφερε μάλιστα το παράδειγμα του φιλανθρωπικού επενδυτικού του βραχίονα, της πρωτοβουλίας Chan Zuckerberg, η οποία χρηματοδοτεί επιστημονικές έρευνες με στόχο την εξάλειψη όλων των ασθενειών τον επόμενο αιώνα. Οι επενδύσεις τις οποίες πραγματοποιεί η συγκεκριμένη εταιρεία μπορεί να μην είχαν συμβεί ποτέ με δημόσια χρήματα,

Την περασμένη Τρίτη, ο Bernie Sanders, φαβορί για το χρίσμα των Δημοκρατικών, παρουσίασε μια πρόταση για την επιβολή ενός ιδιαίτερα αυστηρού φόρου στους δισεκατομμυριούχους, που θα έχει στόχο τον συσσωρευμένο πλούτο ενός ατόμου, και όχι μόνο το εισόδημά του.

Μαρκ ΖάκερμπεργκFacebook