Ρωσικό ΥΠΕΞ: Ανησυχία για κλιμάκωση της έντασης στην κυπριακή ΑΟΖ
NewsroomΑνησυχία για την περαιτέρω κλιμάκωση της έντασης στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας, εκφράζει το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών και προτείνει αποφυγή της κλιμάκωσης μιας δυνητικής κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο και την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου.
Σε σχόλιο από το τμήμα πληροφοριών και Τύπου του ρωσικού ΥΠΕΞ, το οποίο αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο facebook αναφέρεται ότι «παρακολουθούμε με ανησυχία την περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων σε σχέση με τους υδρογονάνθρακες στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας».
«Προτρέπουμε την αποφυγή βημάτων που θα οδηγούσαν στην αποσταθεροποίηση και σε δημιουργία κρίσης στην Ανατολική Μεσόγειο, την αυστηρή προσήλωση στις αρχές του διεθνούς δικαίου και την προσπάθεια επίλυσης διαφορών αποκλειστικά με ειρηνικά μέτρα», αναφέρεται.
Σημειώνεται τέλος ότι «υποστηρίζουμε μια σύντομη επανέναρξη των συνομιλιών, προκειμένου να επιτευχθεί μια σταθερή, βιώσιμη και δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος προς το συμφέρον όλων των κατοίκων της νήσου».
«Ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας θα προσφέρουμε κάθε διαθέσιμη βοήθεια προς αυτό», καταλήγει.
- Βίντεο-ντοκουμέντο: Στημένη ρευματοκλοπή στην Αθήνα - Υπάλληλος έκοψε τις σφραγίδες, σιωπή από τον ΔΕΔΔΗΕ
- Διάγγελμα Παχλαβί: «Θα επιστρέψω στο Ιράν» - Υπόσχεται δημοκρατία και εκλογές
- Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς όσες χώρες δεν υποστηρίζουν την «κατάληψη» της Γροιλανδίας
- Νέα εβδομάδα, νέα 48ωρη απεργία τα ταξί: «Persona non grata ο Κυρανάκης, η ευθύνη στον πρωθυπουργό», λέει το ΣΑΤΑ