Άμεση συμμετοχή της Μαδρίτης σε διαπραγματεύσεις για το Γιβραλτάρ
NewsroomΤο Reuters επεξεργάστηκε ένα προσχέδιο επίσημου εγγράφου με βάση το οποίο η Ευρωπαική Ένωση κατά τη διάρκεια της αυριανής έγκρισης του Brexit, θα διακηρύξει ότι οποιεσδήποτε μελλοντικές διαπραγματεύσεις για το Γιβραλτάρ θα πρέπει να συζητηθούν απευθείας με την Μαδρίτη.
«Μετά την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ένωση, το Γιβραλτάρ δεν θα συμπεριληφθεί στο εδαφικό πλαίσιο των συμφωνιών, οι οποίες θα επιτευχθούν μεταξύ της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου,” τονίζει το έγγραφο.
«Παρόλα αυτά, αυτό δεν αποκλείει την πιθανότητα να έχουμε ξεχωριστές συμφωνίες μεταξύ της Ένωσης και του Ηνωμένου Βασιλείου, αναφορικά με το Γιβραλτάρ..., αυτές οι ξεχωριστές συμφωνίες θα απαιτήσουν μία προηγούμενη συμφωνία μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ισπανίας». αναφέρει ακόμα το εν λόγω κείμενο.
- Επιστήμονες προκάλεσαν «ελεγχόμενους» σεισμούς κάτω από τις Ελβετικές Άλπεις - Η σημασία τους
- Τα «ψιλά γράμματα» του χωροταξικού για τον τουρισμό: Τα ανοιχτά μέτωπα, οι εξαιρέσεις και οι απαγορεύσεις
- Ο πασίγνωστος δημοσκόπος πίσω από το σχέδιο της πρόωρης κάλπης και ο εμφύλιος στην Κεντροαριστερά
- Ποιος είναι ο Γκέρχαρντ Σρέντερ που «έδειξε» ο Πούτιν για μεσολαβητή σε ειρηνευτικές συνομιλίες