Κόσμος|10.10.2019 15:53
Κίνα: 110 εκατομμύρια άνθρωποι έπαθαν ζημιές από τις φυσικές καταστροφές
NewsroomΟι φυσικές καταστροφές επηρέασαν περίπου 110 εκατ. ανθρώπους στην Κίνα τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2019. Όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου, το υπουργείο Διαχείρισης Εκτάκτων Αναγκών, 766 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 103 αγνοούνται και 4,96 εκατομμύρια έμειναν άστεγοι.
Προκαλώντας ζημιές σε κτίσματα και καλλιεργήσιμες εκτάσεις, οι φυσικές καταστροφές προκάλεσαν άμεσες οικονομικές ζημίες ύψους 306,32 δισ. γιουάν (43,31 δισ. δολάρια) την περίοδο Ιανουαρίου – Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Η χώρα έχει πληγεί κυρίως από πλημμύρες, τυφώνες, γεωλογικές καταστροφές και ξηρασίες την περίοδο αυτή, ενώ καταστροφές έχουν προκληθεί και από χαλαζοπτώσεις, σεισμούς, χαμηλές θερμοκρασίες, χιονοπτώσεις και δασικές πυρκαγιές.
Διαβάστε ακόμη
- Κρήτη: Στο «μικροσκόπιο» ο 37χρονος που κατηγορείται ως μέλος της Χαμάς - Το τηλεφώνημα από την Κύπρο, το «όραμα», το δίκτυο
- Η βίαιη αναδιαμόρφωση της Κεντροαριστεράς: Ολοκληρωτική ανατροπή και μάχη ηγεμονίας μέχρις εσχάτων
- Ήξεραν τον δράστη, όχι το θύμα: Πώς λύθηκε μυστήριο με αποκεφαλισμένο πτώμα 26 χρόνια μετά
- Βίκτορ Ουεμπανιάμα: Ένας «εξωγήινος» που αλλάζει το μπάσκετ