Κόσμος|11.10.2019 13:48

Ντόναλντ Τουσκ για Τουρκία: Εκτός τόπου οι απειλές του Ερντογάν

Newsroom

«Εκτός τόπου» χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, μέσω Twitter, τις απειλές του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ότι θα στείλει εκατομμύρια προσφύγων στην Ευρώπη.

«Η Τουρκία πρέπει να καταλάβει ότι η βασική ανησυχία μας είναι πως οι πράξεις της θα μπορούσαν να καταλήξουν σε ακόμα μία ανθρωπιστική καταστροφή. Και δεν θα δεχτούμε ποτέ οι πρόσφυγες να εργαλειοποιούνται και να χρησιμοποιούνται για να μας εκβιάζει. Οι χθεσινές απειλές του προέδρου Ερντογάν είναι εντελώς εκτός τόπου» έγραψε ο κ. Τουσκ στο Twitter.

T

Σύμφωνα με το Reuters, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε την Πέμπτη ότι η Άγκυρα θα στείλει στην Ευρώπη τους 3,6 εκατ. πρόσφυγες που βρίσκονται στην Τουρκία, εάν η Ευρώπη ή ευρωπαϊκές χώρες χαρακτηρίσουν τη στρατιωτική επιδρομή στη Συρία ως κατοχή. «Θα ανοίξουμε τις πύλες και θα στείλουμε 3,6 εκατ. πρόσφυγες προς τα εκεί» ανέφερε ο Ερντογάν, μιλώντας σε βουλευτές του κόμματός του.

Υπερασπιζόμενος την τουρκική επιδρομή στη Συρία και μετά το κύμα κατακραυγής διεθνώς, ο Ερντογάν υποστήριξε πως η στρατιωτική επιχείρηση θα στηρίξει την εδαφική ακεραιότητα της Συρίας, καθώς θα αντιμετωπίσει την κυριαρχία των Κούρδων στα βορειοανατολικά της χώρας.

«Δεν είναι ειλικρινείς, απλώς επινοούν πράγματα» πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος για τους επικριτές της χώρας του. «Εμείς, όμως, περνάμε από τα λόγια στην πράξη, και αυτή είναι η διαφορά μας» σημείωσε.

ΤουρκίαπρόσφυγεςΝτόναλντ ΤουσκΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάν