Κόσμος|13.10.2019 15:05

Στα χέρια των Τούρκων το Τελ Αμπιάντ, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Ελεύθερου Συριακού Στρατού

Μαρία Ζαχαράκη

Εκπρόσωπος του Ελεύθερου Συριακού Στρατού (οι σύμμαχοι της Τουρκίας στη Συρία), Γιουσούφ Χαμούντ, δηλώνει ότι η συριακή πόλη Τελ Αμπιάντ βρίσκεται υπό τον έλεγχό τους.

Στο Σουρούτς, όπου βρίσκεται σήμερα το OPEN TV, άλλη μία μεθοριακή πόλη απέναντι από το πολύπαθο Κομπάνι της Συρίας, οι Τούρκοι έχουν στήσει «γέφυρα» για μεταφορά υλικών, οχημάτων και στρατιωτών, γιατί σύμφωνα με το σχέδιο, θέλει να περάσει και από εκείνο το σημείο ο τουρκικός στρατός προς το Κομπάνι, όπου οι κουρδικοί θύλακες δεν είναι τόσο ισχυροί, και μετά να κατευθυνθεί ανατολικότερα για να πολιορκήσει το Τελ Αμπιάντ.

Πάντως, πληροφορίες στη εμπόλεμη μεθοριακή ζώνη αναφέρουν ότι η πόλη Τελ Αμπιάντ, δεν είναι μία πόλη που θα «πέσει» εύκολα. Οι Κούρδοι μαχητές εκεί προβάλλουν ισχυρή αντίσταση και η δουλειά για τον τουρκικό στρατό δεν θα είναι εύκολη. Παρά τους συνεχείς βομβαρδισμούς από αέρος, η επιχείρηση από ξηράς δεν θα είναι… περίπατος.

Οι επίσημες πληροφορίες, που μεταδίδονται στα τουρκικά ΜΜΕ, αναφέρουν ότι ο τουρκικός στρατός με τη βοήθεια του Ελεύθερου Συριακού Στρατού πάντα έχει καταλάβει 42 χωριά γύρω από τις δύο πόλεις-κλειδιά για την επιτυχή έκβαση της τουρκικής επιχείρησης στη Συρία, την Τελ Αμπιάντ και το Ρας αλ-Αίν.

Και ο απολογισμός των Κούρδων που έχουν σκοτωθεί από την επέμβαση της Τουρκίας ανέρχεται πλέον στους 480, σύμφωνα με το τουρκικό υπουργείο Άμυνας.

ΤουρκίαΣυρία