Νίγηρας: Τζιχαντιστές της Μπόκο Χαράμ απήγαγαν 16 κορίτσια
NewsroomΔεκαέξι κορίτσια απήχθησαν από τζιχαντιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ στο νοτιοανατολικό Νίγηρα, ανέφεραν χθες αξιωματούχοι.
Τα κορίτσια απήχθησαν από δύο χωριά - 9 εξ αυτών στο Μπλαχάρντε και 7 στο Μπαγκουί στην επαρχία Ντίφα την Παρασκευή το βράδυ από δεκάδες έφιππους τζιχαντιστές, δήλωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Μαχαμάντ Μπακάμπε στο γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων και ένας τοπικός ηγέτης ο Λαμιντού Μπουκάρα.
Η επαρχία Ντίφα έχει μετατραπεί από τον Φεβρουάριο του 2015 σε θέατρο πολλών επιθέσεων της Μπόκο Χαράμ.
Η οργάνωση διαπράττει φονικές επιθέσεις εναντίον πολιτών και στρατιωτικών καθώς και απαγωγές. Αν και εξασθενημένη εξακολουθεί να αποτελεί μια μόνιμη απειλή σε κοινότητες στο βορειοανατολικό τμήμα της Νιγηρίας, που αποτελεί ορμητήριό της, εξαπολύοντας παράλληλα επιθέσεις στο γειτονικό Τσαντ, Νίγηρα και Καμερούν.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί αφότου ξέσπασε η εξέγερση των τζιχαντιστών της Μπόκο Χαράμ, το 2009, ενώ 2,5 εκατ. άλλοι έχουν εκτοπιστεί.
- 28η Οκτωβρίου: ο Μεταξάς είπε «ναι» και ο Κόσμος ολόκληρος χλόμιασε – Τι θα γινόταν αν οι Ιταλοί καταλάμβαναν την Ελλάδα αμαχητί;
- Θανάσης Κοντογεώργης στο ethnos.gr: Παράνομο, άκυρο και ανυπόστατo το τουρκολιβυκό μνημόνιο
- Η ώρα της απολογίας του Λιόλιου για τα στημένα στο μπάσκετ - Οι μαρτυρίες που τον «καίνε»
- Το διπλωματικό πόκερ για την ΑΟΖ: Η πρόταση Γκιουλέρ στο Κάιρο και τα ισχυρά όπλα της Ελλάδας