Ο Ντόναλντ Τραμπ βάζει στο «μάτι» τα περιουσιακά στοιχεία του Ερντογάν (vid)
NewsroomΣυνεδριάζει αυτή την ώρα το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας των Ηνωμένων Πολιτειών με την συμμετοχή του Μάικ Πομπέο, με θέμα την επιβολή κυρώσεων κατά της Τουρκίας για την εισβολή στη βόρεια Συρία. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ έχει δημιουργήσει ένα μεγάλο πακέτο κυρώσεων, το οποίο συζητείται στην συνεδρίαση.
Το πιο σημαντικό στοιχείο αυτών των κυρώσεων, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του OPEN TV, Μιχάλη Ιγνατίου στην Ουάσιγκτον, είναι ότι στοχεύουν μεταξύ άλλων και τον ίδιο τον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αλλά και στελέχη της κυβέρνησής του. Μάλιστα, έχει δοθεί εντολή στις αμερικανικές υπηρεσίες να ερευνήσουν τα περιουσιακά στοιχεία του Τούρκου προέδρου.
Ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Στίβεν Μνούτσιν επανέλαβε ότι οι κυρώσεις είναι έτοιμες και πλέον αναμένεται να δώσει την εντολή για την εφαρμογή τους ο Ντόνταλντ Τραμπ. Όλες οι πληροφορίες, ιδιαίτερα από το υπουργείο Οικονομικών αλλά και από το Κογκρέσο, συγκλίνουν ότι ο πρόεδρος Τραμπ έχει πει σε όλους του συνομιλητές του, τις τελευταίες 24 ώρες, ότι οι κυρώσεις πρέπει να επιβληθούν και μάλιστα άμεσα.
- Γιατί είναι δύσκολη εξίσωση η μείωση του φόρου στα καύσιμα - «Αναπόφευκτες οι οικονομικές συνέπειες του πολέμου»
- Το Ισραήλ συνεχίζει να σφυροκοπά τη Βηρυτό: Εκρήξεις εν μέσω νέου κύματος επιδρομών - Σοκαριστικά βίντεο
- Κύμα προσλήψεων στο ΕΣΥ πριν τις εκλογές - Οι εξαγγελίες και οι διαγωνισμοί που «τρέχουν»
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο οδικός χάρτης των συνεργασιών διχάζει τα στελέχη - Αβεβαιότητα λόγω Τσίπρα