Κόσμος|15.10.2019 20:57

Ολλανδία: Αποκαλύφθηκε απάτη στις πωλήσεις... βολβών τουλίπας!

Newsroom

Θύματα καλοστημένης κομπίνας στην καρδιά της οποίας βρίσκεται ένα από τα σύμβολα της Ολλανδίας, οι τουλίπες, έχουν πέσει εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται μια από τις γνωστότερες αγορές λουλουδιών του Άμστερνταμ αποκάλυψε σχετική έρευνα των Αρχών.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της έρευνας, οι καλλιεργητές που πούλαγαν σπόρους τουλίπας στην συγκεκριμένη ιστορική αγορά που επιπλέει στο Σίνγκελ, ένα από τα πιο διάσημα κανάλια της ολλανδικής πρωτεύουσας, πούλαγαν... άσφαιρους σπόρους.

Αποκαλύφθηκε ότι επί 20 ολόκληρα χρόνια οι συσκευασίες με τους σπόρους τουλίπας που πωλούνταν στην συγκεκριμένη αγορά περιείχαν όχι μόνο λιγότερους σπόρους από την αναγραφόμενη ποσότητα, αλλά και σπόρους που κατά 99% δεν θα έδιναν άνθη. Μάλιστα μόνο το 1% της συνολικής ποσότητας σπόρων που πωλούνταν έμοιαζαν με πραγματικούς σπόρους τουλίπας.

Το κόλπο ήταν τόσο διαδεδομένο που οι Αρχές εντόπισαν το ίδιο ακριβώς πρόβλημα στο “βουλεβάρτο των λουλουδιών” της Λίσε. Εκεί οι καλλιεργητές ήταν πιο κιμπάρηδες και το ποσοστό των σπόρων που θα έγιναν λουλούδια ήταν 2%.

Όπως ανέφερε στην σχετική ανακοίνωση ο πρόεδρος της Βασιλικής Γενικής Ένωσης Καλλιεργητών Βολβών (KAVB) Ρεν Λε Κλερκ: “Από τις έρευνες προέκυψε ότι οι καταναλωτές εξαπατούνταν εδώ και δεκαετίες. Εκατομμύρια τουρίστες και αυθημερόν ταξιδιώτες έπεσαν θύματα”. Σημειώνεται ότι το εμπόριο τουλίπας, αλλά και άλλων βολβών καλλωπιστικών άνθεων όπως ορχιδέες, παιονίες κλπ αποτελεί βασικό κομμάτι της ολλανδικής οικονομίας.

απάτητουλίπεςΟλλανδία