Κόσμος|17.10.2019 13:48

Εκπρόσωπος Ερντογάν: Οι απειλές για κυρώσεις δεν μας πτοούν

Μαρία Ζαχαράκη

Σαράντα πέντε λεπτά διήρκεσε η συνάντηση του εκπροσώπου του Τούρκου προέδρου, Ιμπραχίμ Καλίν, με τον ειδικό σύμβουλο για θέματα ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, και στις δηλώσεις που έκανε μετά ο Τούρκος αξιωματούχος διαμήνυσε στις ΗΠΑ ότι οι απειλές των κυρώσεων και οι κατηγορίες εναντίον της Τουρκίας, δεν θα την κάνουν να παραιτηθεί από τα δίκαιά της.

Παράλληλα, τόνισε ότι «μέχρι να φτάσει το στόχο της η «Πηγή της Ειρήνης», θα συνεχιστεί χωρίς να κοπεί η ορμή της. Κάποιοι προσπάθησαν να αμαυρώσουν την επιχείρηση Πηγή της Ειρήνης, τα πιόνια στη Συρία επειδή έχασαν τις θέσεις τους είναι θυμωμένοι και σε αστεία κατάσταση».

Ο εκπρόσωπος της τουρκικής προεδρίας πάντως δήλωσε ότι πλέον οι Σύροι που έχει η Άγκυρα υπό την προστασία της φτάνουν τα 7 εκατομμύρια.

«Περίπου 7 εκατομμύρια Σύροι βρίσκονται υπό την προστασία της Τουρκίας. 4 εκατομμύρια μέσα στην Τουρκία και άλλα 3 στο συριακό έδαφος, που βοηθάει το τουρκικό κράτος», δήλωσε.

Ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν δεν συναντήθηκε πάντως νωρίτερα σήμερα με τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως είχε εξαγγελθεί. Το ραντεβού αναμένεται να γίνει αύριο.

ΤουρκίαΗΠΑ