Τραμπ: O Ερντογάν και οι Κούρδοι θέλουν να εφαρμοστεί η εκεχειρία
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον διαβεβαίωσε, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν, ότι είναι αποφασισμένος προκειμένου να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία.
«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν (…). Θέλει πραγματικά να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός ή η εκεχειρία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμα στο Twitter. «Οι Κούρδοι το θέλουν επίσης» συμπλήρωσε.
Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως καταγράφηκαν «ελάσσονος σημασίας» περιστατικά με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλμων στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως αυτά σύντομα εξαλείφθηκαν.
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι «ορισμένες» ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία. «Αυτό είναι ένα καλό νέο (…). Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται!».
- «Πανστρατιά» στα μπλόκα των αγροτών: Προς νέα κλιμάκωση μετά τη συνάντηση με Χατζηδάκη-Τσιάρα
- Παραπομπή στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για την Ελλάδα: «Κόκκινη κάρτα» στις διαδικασίες αεροναυτιλίας
- Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο: 18 παιδιά σε 11 οικογένειες στην Ελλάδα - Το ένα νοσεί
- Το ΝΑΤΟ πάει Ροβανιέμι: Χριστούγεννα δίπλα σε στρατιώτες κάνουν οι τουρίστες στο χωριό του Άι Βασίλη