Τραμπ: O Ερντογάν και οι Κούρδοι θέλουν να εφαρμοστεί η εκεχειρία
NewsroomΟ πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ότι ο Τούρκος ομόλογός του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τον διαβεβαίωσε, σε μια τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν, ότι είναι αποφασισμένος προκειμένου να εφαρμοστεί η εκεχειρία στη Συρία.
«Μόλις μίλησα με τον πρόεδρο Ερντογάν (…). Θέλει πραγματικά να λειτουργήσει η κατάπαυση του πυρός ή η εκεχειρία» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος σε ένα μήνυμα στο Twitter. «Οι Κούρδοι το θέλουν επίσης» συμπλήρωσε.
Επιπλέον, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος ανέφερε πως ο Τούρκος πρόεδρος του είπε πως καταγράφηκαν «ελάσσονος σημασίας» περιστατικά με πυρά ελεύθερων σκοπευτών και όλμων στη βορειοανατολική Συρία παρά την κατάπαυση του πυρός, όμως αυτά σύντομα εξαλείφθηκαν.
Ο Τραμπ επιβεβαίωσε, επίσης, ότι «ορισμένες» ευρωπαϊκές χώρες είναι έτοιμες να επαναπατρίσουν τους τζιχαντιστές που κρατούνται στη Συρία. «Αυτό είναι ένα καλό νέο (…). Μεγάλη πρόοδος σημειώνεται!».
- Μαραθώνιες οι συνομιλίες ΗΠΑ και Ιράν στο Πακιστάν - Αδιέξοδο για τα Στενά του Ορμούζ
- Νεκρή γυναίκα από τη μεγάλη φωτιά σε διαμέρισμα έκτου ορόφου στη Νέα Σμύρνη
- Πήρε κατά λάθος «μπόνους» 20.000 δολαρίων από τη δουλειά της, αρνήθηκε να τα επιστρέψει και βρέθηκε στη φυλακή
- «Οργανωμένη κλοπή»: Αγόρασε μπουφάν από το ίντερνετ και αναγκάστηκε να πληρώσει 242 ευρώ σε δασμούς λόγω Τραμπ