Κόσμος|25.11.2018 18:25

Υπό έλεγχο η φωτιά στην Καλιφόρνια-85 οι νεκροί

Newsroom

Χιλιάδες στρέμματα καπνού έγιναν στάχτη ενώ 85 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την πυρκαγιά που ξέσπασε στην Καλιφόρνια στις 8 Νοεμβρίου. Τουλάχιστον, 620 τετραγωνικά χιλιόμετρα εκτάσεων κάηκαν, αφήνοντας περισσότερους από 200 αγνοούμενους. Ακόμη, καταστράφηκαν 14.000 σπίτια στην πόλη Παραντάις όσο και γύρω από αυτή.  

Η μεγάλη φωτιά που κατέστρεψε την ορεινή πόλη Παραντάις στα βόρεια της Καλιφόρνιας, στερώντας τη ζωή από τουλάχιστον 85 ανθρώπους τέθηκε στις 25 Νοεμβρίου υπό έλεγχο σε ποσοστό 100%, όπως επισημαίνουν αξιωματικοί της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά άρχισε στις 8 Νοεμβρίου καίγοντας συνολικές εκτάσεις 620 τετραγωνικών χιλιομέτρων, αφήνοντας περισσότερους από 200 αγνοούμενους, ενώ κατέστρεψε 14.000 σπίτια τόσο στην πόλη Παραντάις, όσο και γύρω από αυτή.

Το μέτωπο της φωτιάς είχε επεκταθεί σε απόσταση 280 χιλιομέτρων βορειοανατολικά από το Σαν Φρανσίσκο, σύμφωνα με τις τοπικές δασικές και πυροσβεστικές Αρχές.

Ο απολογισμός από την πυρκαγιά Camp Fire, την πιο φονική στην ιστορία της Καλιφόρνιας αυξήθηκε σε 85 νεκρούς μετά τον εντοπισμό τεσσάρων νέων πτωμάτων, ανακοίνωσαν οι τοπικές Αρχές. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, 475 άνθρωποι φέρονται ως αγνοούμενοι.

Από την πλευρά τους, οι πυροσβέστες της Καλιφόρνιας ανέφεραν ότι η δασική φωτιά που ξέσπασε στις 8 Νοεμβρίου βρίσκεται πλέον υπό έλεγχο κατά 98%.

Τρεις ακόμη άνθρωποι πέθαναν σε άλλη μεγάλη πυρκαγιά στο Μαλιμπού, στη νότια Καλιφόρνια.

Στο βόρειο τμήμα της Πολιτείας, η πυρκαγιά Camp Fire κατέστρεψε έκταση σχεδόν 620.000 στρεμμάτων και περισσότερα από 13.500 σπίτια.

Οι βροχές που έχουν πέσει τις τελευταίες ημέρες βοήθησαν στην κατάσβεση της φωτιάς αλλά δυσχέραναν το έργο των συνεργείων διάσωσης για τον εντοπισμό νεκρών από τις φωτιές.

Καλιφόρνιαφωτιά