Κόσμος|25.11.2018 21:03
Τρούφα 850 γραμμαρίων πωλήθηκε για 85.000€!
NewsroomΌπως ανέφεραν εκπρόσωποι του οίκου που δημοπράτησε την τρούφα, σε καμία περίπτωση η τιμή αυτή δεν αντιστοιχεί στην φετινή τιμή αγοράς.
Για την ακρίβεια, η τιμή αγοράς της λευκής τρούφας είναι περίπου 350 ευρώ τα 100 γραμμάρια, ωστόσο η τρούφα που πουλήθηκε στη συγκεκριμένη δημοπρασία για 85.000 ευρώ, κατέληξε να έχει τιμή περίπου 30 φορές μεγαλύτερη. Για να γίνει πιο κατανοητό το εύρος της τιμής, η τρούφα πουλήθηκε προς 100 ευρώ το ένα γραμμάριο.
«Το γεγονός ότι η δημοπρασία έγινε για φιλανθρωπικούς λόγους, εξηγεί την υψηλή τιμή της, όπως και το γεγονός ότι είναι σπάνιο να βρεθεί μία τρούφα 850 γραμμαρίων και όσο μεγαλύτερη είναι τόσο πιο πολύτιμη θεωρείται», είπε εκπρόσωπος της δημοπρασίας στο AFP.
Διαβάστε ακόμη
- Η δύσκολη επόμενη μέρα για τους επιζώντες στη Χίο - Τα κλειστά κέντρα κράτησης και ο αγώνας δρόμου για άσυλο
- Υπόθεση Παναγόπουλου: Στο «μικροσκόπιο» και πολιτικά πρόσωπα - Διευρύνεται η έρευνα της Αρχής για το Ξέπλυμα
- Χολιγουντιανή ληστεία στην Ιταλία: Οι δράστες παρίσταναν τους αστυνομικούς και ανατίναξαν χρηματαποστολή
- Οι γυναίκες που σκαρφαλώνουν υψόμετρα χιλιάδων μέτρων στην Ινδία για να προστατεύσουν τη λεοπάρδαλη του χιονιού