Ελβετία: Οι πολίτες είπαν «όχι» στις «αγελάδες με κέρατα»!
NewsroomΤο κείμενο, που είχε τίτλο «αγελάδες με κέρατα», δόθηκε για έγκριση ενώπιον των ψηφοφόρων της Ελβετικής Συνομοσπονδίας έπειτα από πρωτοβουλία ενός κτηνοτρόφου, του Αρμίν Καπάουλ, ο οποίος κατάφερε να συγκεντρώσει τις 100.000 υπογραφές που απαιτούνταν για τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος.
Βάσει των τελικών αποτελεσμάτων, το 45,28% των ψηφοφόρων τάχθηκε υπέρ της πρότασής του, με τον ίδιο να σχολιάζει πως «δεν πρόκειται για μια πικρή ήττα».
«Ευαισθητοποίησα τους ανθρώπους στο θέμα του βασανισμού των ζώων και έβαλα τις αγελάδες στην καρδιά τους» δήλωσε ο κτηνοτρόφος, διαβεβαιώνοντας ότι θα συνεχίσει τη μάχη του υπέρ των ζώων. Παραδόξως, οι ελβετικές πόλεις ψήφισαν σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της πρωτοβουλίας του σε σύγκριση με τις αγροτικές περιοχές.
«Στις πόλεις, έχουν ακόμη καρδιά, στην εξοχή, το μόνο που σκέφτονται είναι τα χρήματα» σημείωσε ο Καπάουλ.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!