Κόσμος|25.11.2018 23:26

Συναγερμός: Μετανάστες προσπαθούν να πηδήξουν φράχτη για να μπουν στις ΗΠΑ (vid)

Newsroom

Νέα ένταση σημειώθηκε στα σύνορα του Μεξικό με τις ΗΠΑ καθώς μετανάστες επιχείρησαν να πηδήξουν τον φράχτη, προκειμένου να μπουν στο αμερικανικό έδαφος.

Εκατοντάδες μετανάστες από την Κεντρική Αμερική προσπάθησαν να πηδήξουν τον φράχτη που χωρίζει το Μεξικό από τις ΗΠΑ, εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι θα παραμείνουν στο Μεξικό, καθώς οι αιτήσεις τους για άσυλο είναι υπό επεξεργασία.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο του Γαλλικού Πρακτορείου, οι μετανάστες αποχώρησαν από μια ειρηνική πορεία που πραγματοποιούνταν και προσπάθησαν να σκαρφαλώσουν στον φράχτη, στα σύνορα, στην προσπάθειά τους να περάσουν στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε το Σάββατο ότι οι μετανάστες που βρίσκονται στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό θα παραμείνουν σε μεξικανικό έδαφος, μέχρι τη στιγμή που η αίτησή τους θα εξεταστεί στις ΗΠΑ.

T


«Στους μετανάστες στα νότια σύνορα δεν θα τους επιτραπεί να εισέλθουν στις ΗΠΑ έως ότου οι αιτήσεις τους εγκριθούν ατομικά από τα δικαστήρια», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τραμπ. «Όλοι θα παραμείνουν στο Μεξικό. Αν για τον οποιοδήποτε λόγο κριθεί αναγκαίο, θα ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ τα νότια σύνορά μας», πρόσθεσε.

μετανάστεςΜεξικό