Brexit: Οι Εργατικοί θα αποφασίσουν για εκλογές αφού απαντήσει η ΕΕ
NewsroomΟ ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ότι θα περιμένει να δει πρώτα τι θα αποφασίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση για την αναβολή του Brexit, προτού να καθορίσει πώς θα ψηφίσει το κόμμα του στην πρόταση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον για διεξαγωγή εκλογών στις 12 Δεκεμβρίου.
Μιλώντας σε δημοσιογράφους ο Κόρμπιν είπε το Εργατικό κόμμα θα στηρίξει το αίτημα για εκλογές όταν φύγει από το τραπέζι η πιθανότητα ενός Brexit χωρίς συμφωνία. "Η ΕΕ θα απαντήσει αύριο (σ.σ. στο αίτημα για αναβολή), μετά μπορούμε να αποφασίσουμε", πρόσθεσε.
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα ζητήσει από το κοινοβούλιο να εγκρίνει τη διεξαγωγή πρόωρων βουλευτικών εκλογών για τις 12 Δεκεμβρίου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλει για να διασφαλίσει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση.
- Η επίθεση Μητσοτάκη στον Τσίπρα και το κάλεσμα για εκλογική ετοιμότητα - «Ανάβουμε τις μηχανές»
- Αυτά είναι τα 238 σχολεία σε όλη την Ελλάδα που θα αλλάξουν όψη μέσα στο καλοκαίρι
- Χαμός για τους Metallica στο ΟΑΚΑ: Η στιγμή που ανοίγουν οι πύλες και ο κόσμος μπαίνει τρέχοντας
- Δεν είναι μόνο ο χανταϊός: Πάνω από 100 σε καραντίνα σε κρουαζιερόπλοιο λόγω νοροϊού