Κόσμος|29.10.2019 17:45

Λίβανος: Παραιτήθηκε η κυβέρνηση Χαρίρι στη σκιά των διαδηλώσεων

Newsroom

Την παραίτησή του και όλης της κυβέρνησης του ανακοίνωσε με διάγγελμά του το μεσημέρι της Τρίτης (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός του Λιβάνου Σαάντ Αλ Χαρίρι, υπό το βάρος των μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει στη χώρα εδώ και εβδομάδες με αφορμή την απόφαση για επιβολή μέτρων λιτότητας για το ξεπέρασμα της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρίρι, η παραίτηση της κυβέρνησης του έρχεται καθώς η κατάσταση έχει φτάσει σε αδιέξοδο, δεδομένης της επιμονής των διαδηλωτών να παραμείνουν στους δρόμους παρά το γεγονός ότι εν τέλει οι μεταρρυθμίσεις που συμφωνήθηκαν με τα κόμματα δεν είχαν το εύρος που αναμενόταν.

Η ανακοίνωση από πλευράς Χαρίρι ήρθε λίγες ώρες αφότου ομάδες πολιτών που τα διεθνή μέσα ενημέρωσης συσχετίζουν με την Χεζμπολάχ έφτασαν σε σημεία διαμαρτυριών στην Βηρυττό και διέλυσαν τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας ασκώντας βία. Σημειώνεται ότι εδώ και μερικές ημέρες καθώς οι διαδηλώσεις συνεχίζονταν και γιγαντώνονταν, στους δρόμους των πόλεων του Λιβάνου έκανε την εμφάνιση του και ο στρατός.

αντικυβερνητικές διαδηλώσειςΛίβανοςλιτότητα